Відомий торт «Наполеон» – улюблена випічка багатьох людей, проте спекти шедевральний наполеон не кожна господиня вміє. Ми поділимось рецептом приготування коржиків та крему для торта.
Інгредієнти для тіста:
- 1 уп. маргарина;
- 0,5 кг муки
- 1 ч. л. соди, гашеної столовим оцтом;
- 300 г сметани;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 яйце.
Додатково потрібна буде мука для виминання тіста.
Для заварного крему потрібно наступні інгредієнти:
- Молоко – 2,5 л.;
- 3 яйця;
- Крохмаль картопляний 5 ст. л.;
- Цукор – 0,5 кг;
- Уп. ванільного цукру;
- 300 г масла;
Приступаємо до замішування листового тіста для «наполеона».
Маргарин потрібно попередньо витягнути з холодильник і поставити у тепле місце, щоб він став м’яким.
Перетираємо яйце з цукром, додаємо маргарин та сметану, соду та оцет і просіюємо муку в миску. Все гарно вимішуємо до утворення однорідного не тугого тіста.
Дальше тісто виминаємо на дошці чи столі, підсипаючи муку, так, щоб воно було достатньо туге.
Ставимо тісто на 2 год у холодильник.
Приступаємо до приготування крему.
Яйця потрібно взбити з цукром до утворення пінки.
2 л. молока ставимо на плиту і доводимо до кипіння. У 500 мл прохолодного молока розводимо крохмаль. До гарячого молока по-трошки вливаємо яйця з цукром, постійно помішуючи молоко. Після того, як молочно-яйцева суміш закипить, вливаємо так само повільно молоко з крохмалем. Інтенсивно помішуємо крем на слабенькому вогні поки він не почне гуснути до потрібної консистенції і знімаємо з плити, ставимо охолоджуватись до кімнатної температури.
Коли охолодиться крем, додаємо до нього вершкове масло, потерте на тертці і вимішуємо гарненько.
Після того, як тісто побуде в холодильнику, витягаємо його, розділяємо на 16 кульок, тобто має вийти 16 тоненьких коржиків.
Викладаємо коржик на пательню, змащену маргариною та присипаною мукою, або ж застелену пергаментним папером для випікання та в розігрітій духовці до 200 градусів печемо 3-4 хв.
Один-два коржики залишимо, щоб подрібнити і посипати зверху та з боків торт, а решту коржів перемащуємо кремом. Щоб коржі пройшлись кремом, торту потрібно 2-3 год. для того щоб він настоявся, після чого можна різати і подавати на стіл.
Випікання торта «Наполеон» – процес доволі таки довгий, проте результат того вартий.