Апельсинове варення із солодким цитрусовим ароматом ідеально пасує до тостів на сніданок або крекерів як закуска до післяобіднього чаю. А звичайний бутерброд з маслом товстий шар домашнього апельсинового джему перетворює на справжній кулінарний шедевр, яким завжди не проти поласувати як діти, так і дорослі.
Можливості апельсинового варення практично безмежні. Його можна використовувати як ароматний підсолоджувач у багатьох стравах. І сьогодні ми розповімо секрет приготування такого чудового джему.
Як зробити апельсинове варення?
Щоб приготувати чудовий апельсиновий джем вам знадобляться:
- 4 великих солодких апельсини;
- 4 склянки білого цукру;
- 1 пакетик пектину, змішаний з ¼ склянки цукру.
Почистіть апельсини, розділіть їх на часточки, зніміть з кожної часточки шкірку і видаліть насіння. Для приготування апельсинового варення вам знадобиться тільки м’якуш плодів.
Помістіть апельсинову м’якоту у сталеву або емальовану каструлю, але не в алюмінієву, оскільки алюміній вступає в реакцію з кислотою. Додайте приблизно 30 г цукру і варіть на середньому вогні, поки фрукти не стануть м’якими.
Тепер змішайте ¼ склянки приготованого цукру з пакетиком пектину і відкладіть убік, а решту цукру засипте в каструлю і варіть апельсини ще протягом 5 хвилин.
Після цього додайте пектин із цукром, перемішайте до повного його розчинення і варіть апельсини ще 2 хвилини. Зачерпніть апельсинову суміш ложкою, і якщо вона стала желеподібною, значить, варення готове. Його потрібно зняти з плити й охолодити протягом 5 хвилин.
Простерилізуйте літрові або півлітрові банки, покладіть у них варення і закатайте кришками. Таким чином, у вас вийдуть ось такі домашні заготівлі, які можна буде в будь-який час використовувати за призначенням.
Тепер доведіть велику каструлю з водою до кипіння, обережно помістіть банки в киплячу воду вертикально, так, щоб вода покривала їх повністю разом із кришкою, і дайте банкам постояти в киплячій воді 5 хвилин. Така теплова обробка покращує герметизацію, яка дасть змогу вашому апельсиновому варенню зберігатися довше.