Опис цієї страви я прочитала в книжці, і воно мені сподобалося за смаковими якостями. Проте, побувавши в Таїланді, я зрозуміла, що дуже дещо в ньому не схоже на тайську кухню. Головне, тайці використовують набагато більше різних спецій і трав для додання смакових відтінків страві. Тому навіть самі швидкі рецепти (дуже характерні для цієї кухні) не виробляють враження примітивних. Загалом, рецепт тільки виграє від таких добавок, як чилі, імбир, корицю, рибний соус і різні трави.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 474 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування рисової локшини з м’ясом та креветками
- Креветки королівські 10 шт
- Рисова локшина 300 гр
- Рослинна олія 30 мл
- Свинина 150 гр
- Квасоля зелена стручкова 150 гр
- Імбир свіжий 3 см
- Соєвий соус 45 мл
- Перець чилі мелений чверть чайної л.
- Куряче яйце
Фото рецепт приготування рисової локшини з м’ясом та креветками
- Рисову локшину зварити по інструкції на упаковці. Королівські креветки потрібно очистити (якщо вони заморожені — попередньо розморозити). На цій фотографії вони ще поки в панцирах.
- Свинину (корейка, нежирний окіст або шийка) порізати кубиками й обсмажити в рослинній олії на гарячій сковороді до золотистого кольору.
- Коли вона підрум’яниться, додати подрібнений імбир і зелену стручкову квасолю. Мені більше подобається, коли вона ціла, а не різана.
- Через пару хвилин додати туди очищені креветки.
- В окремій мисці злегка збити яйце і додати соєвий соус. Туди ж можна додати спеції, якими ви планували відтінити блюдо. Мені здається, що чилі найбільш добре підходить саме до тайської кухні. Яєчну суміш вилити в сковороду і добре все перемішати.
- Тепер залишилося додати локшину, всі разом прогріти 1-2 хвилини, помішуючи, і можна подавати на стіл. Солити страву потрібно за смаком, тому що соєвий соус і так робить його солоним.
Автор: Катерина К.