Просте, але смачне блюдо, яке швидко нагодує всю сім’ю. Обов’язково беріть хороший довгозерний рис типу басматі, а свинина підійде майже будь-яка, крім корейки, яка може бути сухуватою.
Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 599 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування рису зі свининою в мультиварці
- Свиняча шийка 400 гр
- Кабачки 200 гр
- Баклажани 200 гр
- Сіль 1 ч.л.
- Рис басматі 300 гр
Рецепт приготування рису зі свининою в мультиварці
- Мультиварку встановіть в режим «жарка» на 15 хвилин. Свинину наріжте не надто великими кубиками і складіть в чашу мультиварки. Якщо м’ясо з прожилками жиру, як на фотографії, масло додавати не потрібно.
- Закрийте кришку і готуйте м’ясо 5-7 хвилин. Протягом цього часу воно має посвітлішати і виділити сік.
- Овочі (кабачки та баклажани) наріжте кубиками близько 1-1,5 см і додайте до м’яса.
- Посоліть і продовжуйте готувати із закритою кришкою ще 10 хвилин. Після закінчення часу в режимі «жарка», переставте мультиварку в режим «гасіння » на 30 хвилин. Овочі додадуть рідини до м’ясного соку.
- Всипте в мультиварку рис, готуйте 12-15 хвилин, або як зазначено на упаковці рису.
- Поглядайте, можливо потрібно буде долити близько склянки окропу.
- Готовий рис повинен повністю увібрати всю рідину і не розваритися, залишившись розсипчастим.
- Перед подачею залиште мультиварку в режимі підігріву на кілька хвилин.