Розслабляюча та освіжаюча сангрія в домашніх умовах

Розслабляюча та освіжаюча сангрія Кулінарія

Іспанський, а можливо португальський алкогольний напій на основі червоного вина – сангрія користується популярністю в теплі літні дні так само як глінтвейн взимку. Цей слабоалкогольний напій почали робити ще у ХІХ ст. Люди, які в спекотну погоду збирали фрукти, часто з собою носили червоне вино на роботу, розбавляли його джерельною водою, а згодом почали додавати сік з фруктів. Виходив смачний тонізуючий напій, який втамовував спрагу, і при цьому не приводив до сп’яніння, оскільки міцність його становила приблизно 9 градусів.

До середини ХХ ст. сагрію вважали напоєм простих людей, селян. А з 1964 року – після того, як іспаська делегація у Нью-Йорку презентувала сангрію, її почали активно готувати в багатьох країнах світув кафе та ресторанах, використовуючи за основу сухе червоне вино, додаючи бренді, газовану воду для ігристості, лимонад, лід . В наш час існує багато рецептів сангрії: з білого вина, рожевого, з додаванням фруктів (полуниці, апельсину, кавуна, дині, тощо).

Коли влітку чекаєте гостей, і маєте вдома вино, фрукти, коньяк, чи бренді, то чому б не зробити сангрію?

Рецепт класичної сангрії в домашніх умовах наступний:

  • 1 пляшка червоного сухого вина;
  • 200 мл столової газованої води;
  • 50 мл бренді, або коньяку;
  • 1 апельсин, 1 яблуко чи інші фрукти, які є вдома;
  • Цукровий сироп – 1 ст. л (або 2 ст. л цукру).
  • Кубики льоду;
  • Апельсиновий лікер – 100 мл.
  • Половинка лимону

Всі інгредієнти, окрім льоду та апельсину, потрібно змішати в одній посудині. Фрукти потрібно нарізати кубиками, видалити кісточки. Наповнюємо бокали отриманим коктейлем смаків, додаємо кілька кубиків льоду та фрукти. Напій готовий!

Ну а якщо хочеться безалкогольної сангрії, то вино можна замінити виноградним соком, апельсиновий лікер – заміняємо апельсиновим соком, а апельсин – грейпфрутом.

Додавши до сангрії кілька листочків м’яти, можна зробити її більшою мірою освіжаючою та тонізуючою.

Оцініть статтю