Rosti — швейцарське блюдо, що складається головним чином з картоплі. Багато швейцарців вважають його національним блюдом. Воно дуже легко робиться і може подаватися як хрусткий гарнір або просто як закуска або снек.
Кількість порцій: 4
Підготовка: 6 хв
Приготування: 14 хв
Інгредієнти для приготування картоплі по-швейцарськи
- картопля 4 (середнього розміру, очищена)
- 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
- 1 столова ложка оливкової олії
- сіль
- перець
Рецепт приготування картоплі по-швейцарськи
- Натерти картоплю на крупній тертці.
- Покласти натерту картоплю на середину вафельного або паперового рушника, підняти краї і висушити рідину з картоплі.
- Перекласти картоплю в миску, додати розтоплене вершкове масло, посолити і поперчити. Добре перемішати.
- У великій сковороді з антипригарним покриттям розігріти оливкову олію. Викласти картопляну суміш на дно сковороди, щоб воно повністю покривалося. Готувати на середньому вогні 5-7 хвилин, до золотистого кольору.
- Потрясти трохи сковороду, щоб відстали краї картоплі по швейцарськи, перевернути на іншу сторону за допомогою широкої лопатки. Готувати ще 5-7 хвилин, до необхідного золотисто-коричневого кольору.
- Нахилити сковороду і викласти приготовану картоплю на дошку, порізати на порції і подавати.