Різотто з морепродуктами – рецепт приготування

Різотто з морепродуктами Кулінарія

Одне з тих різотто, які готуються на оливковій олії і без пармезану. Тому воно більш легке і напевно сподобається любителям морепродуктів. Якщо морепродукти у вас заморожені, їх потрібно попередньо розморозити.

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Калорійність: 552 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування різотто з морепродуктами

  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Рис Карнаролі 300 гр
  • Оливкова олія 40 мл
  • Вино біле сухе (столове) 200 мл
  • Шафран чверть чайної л.
  • Бульйон рибний 1000 мл
  • Сіль пів чайної л.
  • Коктейль з морепродуктів 500 гр

Рецепт приготування різотто з морепродуктами

  1. Дрібно нарізану цибулю спасеруйте на оливковій олії, додайте рис і готуйте до прозорості 2-3 хвилини.
  2. У сковороду налийте вино, і помішуйте, поки воно повністю не вбереться.
  3. Посипте рис шафраном і підливайте дуже гарячий бульйон по одному ополоникe. Помішуйте і кожного разу чекайте, поки бульйон вбереться, перш ніж додати нову порцію.
  4. Хвилин через 15 рис буде майже готовий і придбає яскравий жовтий відтінок. Спробуйте на сіль, посоліть, якщо треба.
  5. Тепер додайте морепродукти і готуйте ще близько 5 хвилин. Подавайте різотто гарячим.
Оцініть статтю