Різотто з грибами – рецепт приготування

Різотто з грибами рецепт Кулінарія

Якщо приготувати це різотто з білими грибами, то аромат буде просто фантастичний! Краса цього рецепту в тому, що якщо ви використовуєте сушені гриби, то замість традиційного для різотто бульйону використовується вода, в якій замочували гриби.

Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 445 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування різотто з грибами

  • Білі гриби сушені 50 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Оливкова олія 40 мл
  • Рис Арбор 300 гр
  • Вино біле сухе (столове) 150 мл
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 50 гр

Рецепт приготування різотто з грибами

  1. Замочіть гриби в літрі теплій води на 30-40 хвилин.
  2. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на оливковій олії.
  3. Додайте рис в сковороду, перемішайте і готуйте 2-3 хвилини, поки рис не покриється маслом і не стане напівпрозорим.
  4. Влийте в сковороду вино, перемішайте і дайте йому повністю випаруватися.
  5. Тепер додайте в сковороду гриби і перемішайте. Воду, в якій вони замочували, нагрійте майже до кипіння, щоб підливати в різотто гарячу рідину.
  6. Тепер наливайте в різотто гарячу воду від грибів, постійно помішуючи. Кожен раз перед тим як додати нову порцію рідини дайте повністю вбратися попередній порції.
  7. Готуйте різотто з грибами до тих пір, поки рис не стане досить м’яким. Додайте трохи солі, але пам’ятайте, що належить додати пармезан, який теж досить солоний.
  8. Коли різотто буде готове, всипте свеженатертий пармезан і перемішайте. Подавайте гарячим негайно
Оцініть статтю