Якщо приготувати це різотто з білими грибами, то аромат буде просто фантастичний! Краса цього рецепту в тому, що якщо ви використовуєте сушені гриби, то замість традиційного для різотто бульйону використовується вода, в якій замочували гриби.
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 445 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування різотто з грибами
- Білі гриби сушені 50 гр
- Цибуля ріпчаста 100гр
- Оливкова олія 40 мл
- Рис Арбор 300 гр
- Вино біле сухе (столове) 150 мл
- Сіль морська пів чайної л.
- Пармезан (Парміджано Реджано) 50 гр
Рецепт приготування різотто з грибами
- Замочіть гриби в літрі теплій води на 30-40 хвилин.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на оливковій олії.
- Додайте рис в сковороду, перемішайте і готуйте 2-3 хвилини, поки рис не покриється маслом і не стане напівпрозорим.
- Влийте в сковороду вино, перемішайте і дайте йому повністю випаруватися.
- Тепер додайте в сковороду гриби і перемішайте. Воду, в якій вони замочували, нагрійте майже до кипіння, щоб підливати в різотто гарячу рідину.
- Тепер наливайте в різотто гарячу воду від грибів, постійно помішуючи. Кожен раз перед тим як додати нову порцію рідини дайте повністю вбратися попередній порції.
- Готуйте різотто з грибами до тих пір, поки рис не стане досить м’яким. Додайте трохи солі, але пам’ятайте, що належить додати пармезан, який теж досить солоний.
- Коли різотто буде готове, всипте свеженатертий пармезан і перемішайте. Подавайте гарячим негайно