Насправді дієта Дюкана не є одноманітною, з продуктів, які дозволено вживати, можна приготувати різні смачні страви, різними методами: зварити, запекти, на грилі підсмажити.
Наведемо кілька страв
Салат з яєць
Беремо два варених в круту яйця, купок зеленої цибулі, низькокалорійну сметану (кефір) і спеції. Готувати все дуже просто: яйця ріжемо кубиками, додаємо до них дрібно нарізану цибулю і ложку сметани, солимо і вуаля, ароматний яєчний салатик готовий.
Кабачкові оладки з лососем
Беремо півкіло кабачків і натираємо їх на крупній тертці, даємо соку стекти. Тим часом беремо 1 яйце, 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю і один солодкий перець, все це перемішуємо, додаємо подрібнений лосось, і спеції з сіллю. Цю однорідну масу змішуємо з кабачками і робимо оладки на тефлоновій сковороді без олії. Готово!
Трихвилинний хлібець
Необхідно: 2 ст.л. вівсяних висівок і 1 ложка пшеничних,
1 яйце, кукурудзяний крохмаль, 3-4 ст.л. 2 ст.л. кефіру банку м’якого сиру 0-1% жиру 1 пакетик розпушувача Крохмаль та висівки трохи подсаливаем, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. В іншій посудині змішуємо кефір, яйця і сирок. Все перемішуємо і викладаємо у форму. Пекти в духовці 20-30 хвилин. Прекрасно смакує із слабосоленою сьомгою слабкого та огірком.
Хек, запечений у фользі
Беремо філе хека, маринуємо його в лимонному соці, додаємо сіль, спеції для риби, різні трави, загортаємо в фольгу і запікаємо в духовці протягом 10-15 хвилин.
На сніданок можна приготувати завжди омлет із нежирним сиром
На вечір поїсти знежирений йогурт з вівсяними висівками.
На другому-третьому етапі меню доповнюється овочами та фруктами. Легенькі салати, заправлені йогуртом можна смакувати з курячим філе-гриль чи креветками. Головне бажання та натхнення, результат не заставить себе чекати.