Рецепт заготовлення вишень у своєму соці

Рецепт заготовлення вишень у своєму соці Кулінарія

З настанням літньої пори, починається сезон відпусток, закруток на зиму, поповнюємо наш вітамінний запас. І мабуть кожна господиня заготовлює вишні у своєму соці, варить варення з вишень, кампоти. Правильно зварені вишні у власному соку ароматні, солодкі, корисні. Їх можна використовувати для випікання тортів, приготування кисілю, десертів, морозива, вареників їсти з оладками, тощо.

Беремо наступні пропорції вишень і цукру: на 1 кг очищених вишень йде 800 г цукру.

Приготування вишень у власному соку

  1. Вишні промиваємо, видаляємо з них кісточки. (Це звичайно один з моментів, який не люблять господині. Ми залучаємо до цього процесу всю сім’ю, одягаємо резинові рукавички, щоб руки потім не були червоними і особливо якщо є подряпини на руці).
  2. Засипаємо у каструлю шарами вишні та цукор, залишаємо на 8-10 год (найкраще на ніч), щоб вони добре пустили сік.
  3. Ставимо каструлю з вишнями на слабкий вогонь, доводимо до кипіння.
  4. У стерилізовані банки розливаємо рівномірно вишень та соку і стерилізуємо ще у воді півлітрові банки протягом 15 хв., а літрові – 30 хв. (На дно каструлі, у якій стерилізуємо банки з вишнями, потрібно постелити старий рушничок, щоб банки не тріснули і не побились.)

Після стерилізації, банки закатуємо, перевертаємо вверх дном до повного охолодження. Зберігати вишні у темному прохолодному місці.

Оцініть статтю