Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом смажених пельменів від моєї бабусі. У дитинстві ми часто ліпили пельмені всією сім’єю, а потім бабуся смажила і тушкувала їх у томатно-сметанному соусі із зеленню. Це було так смачно, що я досі згадую ці пельмені з ностальгією. А зараз готую цю страву вже у своїй родині.
Отже, нам знадобиться:
- вершкове масло
- соняшникова олія
- заморожені пельмені
- цибуля
- часник
- томатна паста (або помідори)
- зелень
- сметана
Спосіб приготування
Ріжемо ріпчасту цибулю дрібними кубиками, також дрібно нарізаємо 2 зубчики часнику, кріп і петрушку
На сковороду додаємо 40 г рослинної олії, далі 40 г вершкового масла, викладаємо 500 г пельменів, обсмажуємо з двох боків.
Коли пельмені підрум’янилися й утворилася хрустка скоринка, додаємо цибулю, а ще за 2 хвилини часник. Усе перемішуємо, кладемо 1 ст. ложку томатної пасти (можна замінити на помідори), а потім одразу викладаємо 300 г сметани, додаємо дрібно нарізану зелень.
Усе добре перемішуємо і ставимо тушкувати на повільному вогні 5-6 хвилин. Повірте, страва виходить дуже смачною. Аромат лунає на всю кухню. Уся моя сім’я вже оцінила ці смачні пельмені. Спробуйте приготувати й ви. Смачного!
Автор: Тетяна С.