Рецепт смажених пельменів із соусом зі сметани та зелені

Рецепт смажених пельменів Кулінарія

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом смажених пельменів від моєї бабусі. У дитинстві ми часто ліпили пельмені всією сім’єю, а потім бабуся смажила і тушкувала їх у томатно-сметанному соусі із зеленню. Це було так смачно, що я досі згадую ці пельмені з ностальгією. А зараз готую цю страву вже у своїй родині.

Отже, нам знадобиться:

  • вершкове масло
  • соняшникова олія
  • заморожені пельмені
  • цибуля
  • часник
  • томатна паста (або помідори)
  • зелень
  • сметана

Спосіб приготування

Ріжемо ріпчасту цибулю дрібними кубиками, також дрібно нарізаємо 2 зубчики часнику, кріп і петрушку

На сковороду додаємо 40 г рослинної олії, далі 40 г вершкового масла, викладаємо 500 г пельменів, обсмажуємо з двох боків.

Коли пельмені підрум’янилися й утворилася хрустка скоринка, додаємо цибулю, а ще за 2 хвилини часник. Усе перемішуємо, кладемо 1 ст. ложку томатної пасти (можна замінити на помідори), а потім одразу викладаємо 300 г сметани, додаємо дрібно нарізану зелень.

Усе добре перемішуємо і ставимо тушкувати на повільному вогні 5-6 хвилин. Повірте, страва виходить дуже смачною. Аромат лунає на всю кухню. Уся моя сім’я вже оцінила ці смачні пельмені. Спробуйте приготувати й ви. Смачного!

Автор: Тетяна С.

Оцініть статтю