Рецепт шоколадного муса! Як приготувати шоколадний мус?
Інгредієнти:
- 250 г шоколаду
- 2 ч.л. цукру
- 3 свіжих яйця
- 25 мл коньяку або рому
- 250 мл збитих вершків
- 50 г фісташок
- Перець чилі мелений
- 50 г свіжих ягід для прикраси
Приготування:
- Розламайте 2 плитки шоколаду на невеликі шматочки і повільно розтопіть на водяній бані. Коли шоколад перетвориться на однорідну рідину, добре перемішайте, зніміть з плити і остудіть протягом 4 хвилин.
- У різних мисках збийте жовтки з цукром і білки до твердих піків. До збитим жовтків поступово додайте рідкий шоколад, помішуючи металевою ложкою. Потім додайте ром і перець чилі і ще раз добре перемішайте.
- Додайте до суміші збиті білки і перемішайте ложкою до однорідності. Тепер додайте збиті вершки і знову перемішайте.
- Викладіть мус в порційні тарілочки, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник охолоджуватися на 4 години.
- Подавайте, декорувавши шоколадною стружкою, ягодами або горіхами, це вже за власним бажанням.