Рецепт молочної каші з гарбуза та рису

Рецепт молочної каші з гарбуза та рису Кулінарія

Осінню, взимку особливо потрібно поповнювати організм вітамінами, вживаючи корисні продукти. Гарбуз – один зі смачних і поживних продуктів, з якого можна приготувати насправді багато страв: запекти, зробити пюре, варення, печиво і, звісно, кашу. Рецептів каш із гарбуза також є багато, проте ми сьогодні поділимось рецептом гарбузової каші з рисом і молоком. (Хто не любить молока, нічого страшного, можна його не додавати).

Зробимо короткий відступ і зазначимо, що гарбуз містить наступні корисні вітаміни та мікроелементи: А, С, групи В, РР, К, рідкісний Т, білки, клітковину, вуглеводи, залізо, марганець, калій, магній, йод, цинк, пектини, фруктозу, сахарозу, та ін.. Гарбуз на 90 % складається з води, легко засвоюється організмом, особливо корисний для маленьких дітей та людям, які перебувають на дієті за станом здоров’я і з метою схуднення.

Необхідні інгредієнти для гарбузової каші

  • Гарбуз – 300 г;
  • Рис – 1 стакан;
  • Молоко – 300 мл;
  • Вода – приблизно літр;
  • Дрібка солі;
  • Цукор (можна замінити медом) кількість за смаком.
  • За бажанням у кашу додають сухофрукти для більшої користі і неповторного смаку, корицю, ваніль.

Приступаємо до приготування каші з гарбуза.

  1. Невелику частину гарбуза, вагою приблизно 300 г, чистимо від шкірки та насіння і тремо на великій тертці (буряковій).
  2. Натертий гарбуз відправляємо у каструлю і заливаємо його водою, щоб вона його повністю вкрила і вище рівня гарбуза. Ставимо на плиту каструлю з гарбузом і варимо протягом 10 хв, періодично помішуючи його.
  3. Рис потрібно промити і відправити у каструлю до гарбуза через 10 хв. Рис із гарбузом потрібно варити ще протягом 20 хв, постійно помішуючи, щоб каша не пригоріла, якщо потрібно, трішки додаємо ще води.
  4. Вкінці заливаємо кашу молоком, додаємо дрібку солі та цукор, доводимо до кипіння кашу і знімаємо з плити.
  5. Як ми у казали, хто не любить молока, кашу можна заварити тільки на воді, додати до неї тоді потрібно трохи масла, смачною буде також.
Оцініть статтю