Осінню, взимку особливо потрібно поповнювати організм вітамінами, вживаючи корисні продукти. Гарбуз – один зі смачних і поживних продуктів, з якого можна приготувати насправді багато страв: запекти, зробити пюре, варення, печиво і, звісно, кашу. Рецептів каш із гарбуза також є багато, проте ми сьогодні поділимось рецептом гарбузової каші з рисом і молоком. (Хто не любить молока, нічого страшного, можна його не додавати).
Зробимо короткий відступ і зазначимо, що гарбуз містить наступні корисні вітаміни та мікроелементи: А, С, групи В, РР, К, рідкісний Т, білки, клітковину, вуглеводи, залізо, марганець, калій, магній, йод, цинк, пектини, фруктозу, сахарозу, та ін.. Гарбуз на 90 % складається з води, легко засвоюється організмом, особливо корисний для маленьких дітей та людям, які перебувають на дієті за станом здоров’я і з метою схуднення.
Необхідні інгредієнти для гарбузової каші
- Гарбуз – 300 г;
- Рис – 1 стакан;
- Молоко – 300 мл;
- Вода – приблизно літр;
- Дрібка солі;
- Цукор (можна замінити медом) кількість за смаком.
- За бажанням у кашу додають сухофрукти для більшої користі і неповторного смаку, корицю, ваніль.
Приступаємо до приготування каші з гарбуза.
- Невелику частину гарбуза, вагою приблизно 300 г, чистимо від шкірки та насіння і тремо на великій тертці (буряковій).
- Натертий гарбуз відправляємо у каструлю і заливаємо його водою, щоб вона його повністю вкрила і вище рівня гарбуза. Ставимо на плиту каструлю з гарбузом і варимо протягом 10 хв, періодично помішуючи його.
- Рис потрібно промити і відправити у каструлю до гарбуза через 10 хв. Рис із гарбузом потрібно варити ще протягом 20 хв, постійно помішуючи, щоб каша не пригоріла, якщо потрібно, трішки додаємо ще води.
- Вкінці заливаємо кашу молоком, додаємо дрібку солі та цукор, доводимо до кипіння кашу і знімаємо з плити.
- Як ми у казали, хто не любить молока, кашу можна заварити тільки на воді, додати до неї тоді потрібно трохи масла, смачною буде також.