Рецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму

Рецепт кабачкової ікри з майонезом на зиму Кулінарія

Влітку практично у кожної господині щедро родяться кабачки, та й на ринку вони недорогі. А корисні ці овочі тим, що в першу чергу, практично не викликають алергії у дітей та дорослих, містять вітаміни групи В, С, А, РР, покращують моторику шлунку, і т. д. Та й приготувати з кабачків можна багато смачних страв і заготовити на зиму.

Популярною консервацією останні кілька років є кабачкова ікра з майонезом. Здавалося б, що продукти трохи несумісні, проте ікра виходить направду ніжною. А для людей, які полюбляють майонез, кетчуп, та інші соуси, рецепт ікри якраз той, що потрібно!

Для однієї порції кабачкової ікри (вийде орієнтовно 6 півлітрових банок) потрібні наступні пропорції продуктів:

  • 2 кг кабачків;
  • 1 кг моркви;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 100 г оцту;
  • 250 г майонезу;
  • 1,5 ст. л. кам’яної солі;
  • ½ ст.. л. цукру;
  • Перець мелений до смаку;
  • 4 зубчики часнику;
  • Олія для смаження.

Покрокове приготування кабачкової ікри з майонезом

  1. Кабачки потрібно помити, почистити від шкірки, нарізати кружальцями та підсмажити до золотистого кольору з двох сторін.
  2. Цибулю нарізаємо пів кружальцями, моркву тремо на тертці і відправляємо їх тушити на олії протягом 10-15 хв. Тушкувати цибулю та моркву можна на одній сковорідці, а можна на окремих, залежно від ємності.
  3. З помідорів бажано зняти шкірку, збити їх у блендері і додати до моркви, тушкувати ще орієнтовно 10 хв.
  4. Наступним кроком є подрібнення всіх інгредієнтів (моркви, цибулі, кабачків) на м’ясорубці або у блендері.
  5. Ставимо кабачкову ікру у каструлі на плиту тушкуватись протягом 30 хв.

Після цього часу додаємо сіль, перець, давлений часник, оцет, майонез, вимішуємо все і тушкуємо ще протягом 10 хв. Пробуємо на смак ікру.

Наповняємо банки кабачковою ікру та ще стерилізуємо їх протягом 40 хв. – півлітрові, а літрові – довше вдвічі.

Завершальним етапом консервації – є закручування кришками, і зберігання у темному прохолодному місці.

Оцініть статтю