Влітку практично у кожної господині щедро родяться кабачки, та й на ринку вони недорогі. А корисні ці овочі тим, що в першу чергу, практично не викликають алергії у дітей та дорослих, містять вітаміни групи В, С, А, РР, покращують моторику шлунку, і т. д. Та й приготувати з кабачків можна багато смачних страв і заготовити на зиму.
Популярною консервацією останні кілька років є кабачкова ікра з майонезом. Здавалося б, що продукти трохи несумісні, проте ікра виходить направду ніжною. А для людей, які полюбляють майонез, кетчуп, та інші соуси, рецепт ікри якраз той, що потрібно!
Для однієї порції кабачкової ікри (вийде орієнтовно 6 півлітрових банок) потрібні наступні пропорції продуктів:
- 2 кг кабачків;
- 1 кг моркви;
- 0,5 кг цибулі;
- 100 г оцту;
- 250 г майонезу;
- 1,5 ст. л. кам’яної солі;
- ½ ст.. л. цукру;
- Перець мелений до смаку;
- 4 зубчики часнику;
- Олія для смаження.
Покрокове приготування кабачкової ікри з майонезом
- Кабачки потрібно помити, почистити від шкірки, нарізати кружальцями та підсмажити до золотистого кольору з двох сторін.
- Цибулю нарізаємо пів кружальцями, моркву тремо на тертці і відправляємо їх тушити на олії протягом 10-15 хв. Тушкувати цибулю та моркву можна на одній сковорідці, а можна на окремих, залежно від ємності.
- З помідорів бажано зняти шкірку, збити їх у блендері і додати до моркви, тушкувати ще орієнтовно 10 хв.
- Наступним кроком є подрібнення всіх інгредієнтів (моркви, цибулі, кабачків) на м’ясорубці або у блендері.
- Ставимо кабачкову ікру у каструлі на плиту тушкуватись протягом 30 хв.
Після цього часу додаємо сіль, перець, давлений часник, оцет, майонез, вимішуємо все і тушкуємо ще протягом 10 хв. Пробуємо на смак ікру.
Наповняємо банки кабачковою ікру та ще стерилізуємо їх протягом 40 хв. – півлітрові, а літрові – довше вдвічі.
Завершальним етапом консервації – є закручування кришками, і зберігання у темному прохолодному місці.