Рецепт домашнього вина з яблук: як приготувати смачний сидр всього з двох інгредієнтів

Рецепт домашнього вина з яблук Кулінарія

Якщо ви хоча б раз в житті пробували домашнє вино з яблук, то ви знаєте, який неймовірний смак воно має.

І це правда, адже домашній сидр ніколи не зрівняється з покупним алкогольним виробом. Тому ми підготували для своїх читачів рецепт домашнього вина з яблук, завдяки якому ви зможете самостійно зробити ароматний напій.

Приготування домашнього яблучного вина вимагає терпіння, але це того варто. Також вам потрібно буде вибрати соковиті і солодкі яблука. Робити і зберігати вино потрібно в скляних банках, пляшках, але ніяк не в пластикових посудинах – вони виділяють токсини, роблячи вино з яблук некорисним.

Рецепт домашнього вина з яблук

Що нам знадобиться: 

  • яблука (беріть не менше 8 кг)
  • 150 г цукру – на 1 кг яблук

Як готувати:

  1. Перебрати яблука, протерти їх рушником, порізати на шматочки і подрібнити в м’ясорубці (блендер тут теж допоможе). Потім обдати окропом банки, просушити і наповнити яблучним пюре на ⅔ – ні в якому разі не більше. Додати цукор, враховуючи, що на 1 кілограм яблук потрібно приблизно 150 грамів цукру.
  2. Замотати зверху шийки банок марлею, складеною в кілька разів, і поставити банки в тепле місце на 4 дні, щоб яблука встигли заграти. Якщо на них з’явилася піна і чути запах дріжджів, значить процес пройшов успішно.
  3. Процідити яблучну масу через марлю, перелив сік в іншу чисту банку. Поверх нової банки надіти медичну рукавичку, зробивши в одному пальці невелику дірку, і відставити цю споруду приблизно на 50-70 днів (радимо вам відзначати ці дати в календарі) в темне місце. До кінця терміну в банку почне утворюватися осад.
  4. Коли домашнє вино з яблук настоїться, його за допомогою марлі потрібно процідити (це обов’язково), а потім перелити в пляшки, наповнюючи їх до самого горлечка. Переконатися, що яблучне вино герметично закрита. Потім поставити пляшки на три місяці в прохолодне приміщення без сонячних променів (ідеальна температура 12 градусів). У подібних умовах сидр можна зберігати близько двох років, але варто знати, що при більшій температурі він зіпсується.

Не варто мити яблука перед приготуванням вина з яблук в домашніх умовах. На поверхні яблучної шкірки збираються дикі дріжджі – вони необхідні для природного бродіння домашнього вина.

Оцініть статтю