Рецепт чудового салату з полуниці та апельсину.

Рецепт чудового салату з полуниці та апельсину. Кулінарія

Полуниця – це багата на вітамін С ягода. Якщо ви щодня починатимете свій ранок з цих ягід, то зможете зміцнити імунну систему і навіть стінки всіх судин. Ароматна та красива, соковита та смачна полуниця – це, без сумніву, чудове винятково літнє частування, але й зараз ви можете знайти її у супермаркетах та великих магазинах. Полуниця ще має досить потужні протимікробні та протизапальні дії.

Апельсини, у свою чергу, також дуже корисні для організму загалом. А особливо для ендокринної, травної, серцево-судинної та навіть нервової систем. Апельсини є самі собою прекрасним десертом, вони покращують апетит у людини.

Салат з полуниці та апельсина – це універсальний, оригінальний, дивовижний і досить вітамінний салат. Його можна подавати абсолютно в будь-який час – на сніданок вранці, на обід вдень або ввечері на вечерю, як десерт або як основна страва.

Необхідні інгредієнти:

  • шість великих солодких апельсинів,
  • п’ятсот грам великої полуниці,
  • 30 мл будь-якого апельсинового лікеру,
  • цукор-пісок за смаком,
  • цілі гілочки м’яти або меліси для оригінального прикраси.

Приготування:

  1. Ретельно треба почистити чотири апельсини від їхньої шкірки і видалити всю плівочку. Апельсини поріжте кружальцями завтовшки п’ять міліметрів. Сік, що виділився, від них треба зібрати в інший окремий посуд.
  2. Полуницю слід вимити і дуже обережно підсушити серветкою з паперу або чистим тонким кухонним рушником. Після цього видаліть чашолистки. Слід порізати ягоди вздовж тонко невеликими і акуратними скибочками.
  3. Візьміть велику тарілку та розкладіть на ній скибочки фруктів. Варто при цьому розпочати розкладку з апельсинів. Згори ви красиво викладете скибочки полунички.
  4. Візьміть апельсин, що залишився, і вичавіть акуратно з нього сік, змішайте далі його з апельсиновим лікером і зібраним раннім соком, додайте цукор за смаком. Потім вилийте цю суміш поверх салату. Перед подачею на стіл прикрасьте салат цілими гілочками м’яти або меліси.
Оцініть статтю