Рагу овочеве – рецепт приготування за 30 хвилин

Рагу овочеве Кулінарія

Для багатьох господинь досить часто гостро постає питання – що приготувати швидко, але смачно. Однією зі страв швидкого приготування вважається рагу овочеве, до якого можна покласти наявні на цей час овочі, залежно від сезону та можливостей. Отже, беремося до приготування швидкої страви, яка є корисною і смачною!

Рецепт приготування овочевого рагу

Для цієї страви знадобляться:

  • один великий баклажан,
  • стручкова зелена квасоля – сто двадцять грамів,
  • цвітної капусти – 85 грамів,
  • дві склянки кокосового молока,
  • два зубчики часнику (нарубаного дрібно),
  • дві цибулини червоної цибулі шалот (дрібно нарізати).
  • Підготуйте також чотири корені кінзи (дрібно нарізаного),
  • дві шт. перцю чилі, перець очистіть від насіння, а потім дрібно наріжте.
  • Пагін лимонного сорго – 1 шт,
  • цедра однієї лімети “каффір” (натріть), дрібно подрібненого кореня галангала, кокосових вершків – чотири ст. л,
  • смаженого арахісу – 1,5 ст. л (подрібніть),
  • тамариндова вода – три ст. ложки,
  • дві чайні ложки пальмового колотого цукру,
  • рибного соусу – одна ст. л

Приготування

  1. Баклажан потрібно нарізати на кубики рівні, зі стороною чотири сантиметри.
  2. Квасолю наріжте шматочками по п’ять сантиметрів.
  3. Покладіть цвітну капусту, квасолю і баклажан у каструлю.
  4. Покладіть кокосове молоко і доведіть усю масу до кипіння.
  5. Накрийте зверху кришкою і залиште на невеликому вогні, нехай тушкуються овочі хвилин десять. Овочі мають стати м’якими.
  6. Потім вимкніть вогонь, відкрийте кришку і відставте каструлю вбік.
  7. Скориставшись товкачиком або ступкою, потовчіть разом часник, шалот, корінь коріандру, лимонне сорго, перець чилі, цедру і галангал.
  8. Отриману пряну пасту змішайте з 4 ст. л овочевої рідини.
  9. Суміш перекладіть у невелику сковороду з товстим дном.
  10. У сковороді розмішайте кокосові вершки.
  11. Нагрійте, постійно помішуючи.
  12. Масло має відокремитися, а вся суміш загуснути.
  13. Усю суміш влийте в овочі, додайте арахіс, рибний соус, тамариндову воду і цукор.
  14. Прогрійте всю суміш на плиті близько хвилини для того, щоб овочі просочилися приготовленою сумішшю.

Усе, рагу готове!

Приємного вам апетиту!

Оцініть статтю