Пухкий домашній медівник з горіхами. Смак родом із дитинства.

медівник з горіхами Кулінарія

Медівник, його ще називають «смачним чорним хлібом» – випікають уже багато років, багатьом знайомий смак ще з дитинства, коли бабуся на вихідні нашвидкоруч пекла щось солодке до кави чи чаю. Як і будь-якої іншої випічки, рецептів медівника є багато, його можна перекладати різними кремами, додавати різні додаткові інгредієнти: чорнослив, горіхи, какао, корицю. Проте ми наведемо дуже простий рецепт медівника, надзвичайно пухкого, який я вирішила не перемащувати кремом. Фото покрокового приготування також у рецепті.

Необхідні інгредієнти для приготування тіста на медівник:

  • П’ять курячих яєць;
  • 2 стакани борошна;
  • 150 г цукру;
  • 150 г меду;
  • 1 чайна ложка соди, оцет, щоб згасити її;
  • 100 г чищених волоських горіхів;
  • Кориця за смаком.

Медівник з горіхами – рецепт приготування

Яйця потрібно збити з цукром, щоб цукор повністю розчинився, а яйця збільшились практично втричі, загусли. Збивати прийдеться яйця міксером орієнтовно 5 хв.

Додаємо мед та соду, гасимо оцтом.

По-трохи додаємо просіяне борошно і гарно все вимішуємо тісто. Вкінці добавляємо горіхи, корицю та сухофрукти за бажанням.

Тісто буде доволі густої консистенції. Перекладаємо його на застелену пергаментним папером форму для випікання і відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів пектись протягом 50-60 хв.

Під час випікання тісто виросте приблизно втричі, медівник буде пухким та стане коричневого кольору. Перед тим, як виймати з духовки, впевніться в тому, що всередині тісто пропечене за допомогою зубочистки. Проколіть медівник і подивіться чи зубочистка суха, чи має на собі частинки тіста. Якщо суха – то можна сміливо витягати медівник.

Можна його посипати відразу цукровою пудрою чи полити шоколадом. Коли охолоне повністю, тоді різати і подавати до столу. Можна розрізати його навпіл, вийде два коржики, і перемастити кремом.

Оцініть статтю