З яблук якогось кислого або кисло-солодкого сорту можна приготувати прозоре варення, а для того, щоб воно вийшло надзвичайно ароматним, до нього можна додати корицю.
Інгредієнти:
- невеликі коричневі палички (за смаком);
- пісок цукровий (1,3 кг);
- вода питна (360 мл);
- яблука кислого ґатунку (1,2 кг).
Процес приготування:
- Фрукти з тонкою шкіркою ретельно промити, потім розрізати плоди на часточки, акуратно вичистити серцевину з насінням.
- Помістити яблучні часточки в емальовану каструлю і посипати цукром, акуратно перемішати, накрити кришкою посуд і на 10 годин прибрати вбік.
- Дочекайтеся, коли з яблук виділиться максимум соку, влити питну воду та додати палички кориці. Довести вміст до кипіння на тихому вогні, потім варити фруктове варення при періодичному помішуванні протягом 20 хвилин.
- Повністю остудити варення з яблук під кришкою, потім повторити процес варіння ще чотири рази, видалити палички кориці. Далі розкласти солодку заготовку в гарячому вигляді по простерилізованих баночках, закрутити і остудити, зберігати до зими в темному місці.