Прозоре варення з яблучних часточок

Прозоре варення з яблучних часточок Кулінарія

З яблук якогось кислого або кисло-солодкого сорту можна приготувати прозоре варення, а для того, щоб воно вийшло надзвичайно ароматним, до нього можна додати корицю.

Інгредієнти:

  • невеликі коричневі палички (за смаком);
  • пісок цукровий (1,3 кг);
  • вода питна (360 мл);
  • яблука кислого ґатунку (1,2 кг).

Процес приготування:

  1. Фрукти з тонкою шкіркою ретельно промити, потім розрізати плоди на часточки, акуратно вичистити серцевину з насінням.
  2. Помістити яблучні часточки в емальовану каструлю і посипати цукром, акуратно перемішати, накрити кришкою посуд і на 10 годин прибрати вбік.
  3. Дочекайтеся, коли з яблук виділиться максимум соку, влити питну воду та додати палички кориці. Довести вміст до кипіння на тихому вогні, потім варити фруктове варення при періодичному помішуванні протягом 20 хвилин.
  4. Повністю остудити варення з яблук під кришкою, потім повторити процес варіння ще чотири рази, видалити палички кориці. Далі розкласти солодку заготовку в гарячому вигляді по простерилізованих баночках, закрутити і остудити, зберігати до зими в темному місці.
Оцініть статтю