Простий рецепт солодких вареників з вишнями

рецепт вареників з вишнею Кулінарія

Далекоглядні господині, що захоплюються заготовками овочів та фруктів, напевно заповнили морозильні камери соковитими апетитними вишнями. Ця ягода навіть при заморожуванні не втрачає смакових та корисних властивостей. Вона чудово підходить для приготування смачної випічки, компотів та, звичайно, домашніх солодких вареників.

Якщо запастися ягодою про запас вам не вдалося, не біда – в супермаркетах зараз можна без проблем купити заморожену вишню і приготувати з неї смачну страву. Вона підійде і для повсякденного, і святкового столу.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • заморожені ягоди – близько 400-500 г;
  • борошно – 350 г;
  • 1 куряче яйце;
  • половина чайної ложки соди;
  • кефір – 250 г;
  • 1 столова ложка цукрового піску;
  • 1 столова ложка олії.

процес приготування вареників з вишнями

Поетапний посібник до приготування

  1. Насамперед потрібно підготувати ягоди. Наш рецепт вареників із вишнями передбачає використання заморожених плодів. Дістаємо пакет з вишнею з морозилки та залишаємо на годину. За цей час ягоди розмерзнуться та з них трохи стече вода, яку треба злити. Зазвичай ягоди заморожують із кісточками, але для нашої страви їх краще вийняти. Використовуйте для цього шпильку або інший відомий вам спосіб. Тепер час присипати ягоди цукром і залишити на 20 хвилин пустити сік.
  2. У нас якраз з’явився час приготувати тісто. Беремо яйце, кефір та соду – змішуємо. Потім додаємо борошно, поступово підсипаючи його в тісто. Зверніть увагу, що тісто повинне трохи прилипати до рук, а не бути сухим.
  3. Зливаємо сік з вишні та починаємо ліпити наші вареники. Зручно формувати кружечки, видавлюючи їх на розкатаному тісті за допомогою чашки або склянки. Виходить такий невеликий млинець, у центр якого ми кладемо начинку та закріплюємо краї звичним способом.
  4. Тепер, коли вареники з вишнею зліплені, починаємо їх варити. Ставимо широку каструлю на вогонь, наливаємо води і чекаємо, поки закипить. Далі додаємо одну столову ложку рослинної олії і кладемо заготовки, причому акуратно помішуємо, щоб не злиплися. Не треба кидати дуже багато вареників за раз, щоб у процесі варіння їм не було тісно. Краще готувати два, а то й три заходи – це залежить від розмірів вашої каструльки.
  5. Виймати вареники потрібно рівно за хвилину після того, як вони спливуть. Для смаку пропонуємо змастити страву вершковим маслом, додати сметани та цукру.

Приготуйте смачні вареники з вишнею за нашим рецептом – порадуйте себе та близьких простою ситною стравою!

Оцініть статтю