Прості домашні котлети – рецепт приготування

домашні котлети Кулінарія

Простий і дуже смачний рецепт домашніх котлет. У цьому рецепті ми використовуємо яловичий фарш, але можна робити котлети зі свинячого, курячого і навіть індичого фаршу. Такі котлети сподобаються всій родині! Добре поєднуються з пюре і макаронами.

Кількість порцій: 6 котлет
Підготовка: 10 хв
Приготування: 30 хв

Інгредієнти:

  • 700 грамів яловичого фаршу
  • Пів цибулини натертої на тертці
  • Три чверті склянки панірувальних сухарів (можна накришити батон)
  • молоко 1 столова ложка
  • яйце 1
  • часниковий порошок чверть чайної ложки (підійде дрібно нарізаний часник)
  • борошно (для обвалювання)
  • рослинне масло дві с половиною столових ложки
  • вода пів склянки
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування простих домашніх котлет

  1. У великій мисці змішати панірувальні сухарі і молоко. Додати яловичий фарш, натерту цибулю, яйце і часниковий порошок. Поперчити та посолити за власним смаком. Ретельно перемішати.
  2. Руками сформувати котлети і обваляти в борошні з усіх боків. Вийде близько 6-8 котлет, або більше, залежно від бажаного розміру. Дати їм постояти кілька хвилин.
  3. У сковороді великого розміру на середньому вогні розігріти олію. Обсмажити котлети з обох боків до до набуття рум’яної скоринки (близько 4 хвилин на сторону).
  4. Додати воду, накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин. Подавати гарячими.
Оцініть статтю