Простий і дуже смачний рецепт домашніх котлет. У цьому рецепті ми використовуємо яловичий фарш, але можна робити котлети зі свинячого, курячого і навіть індичого фаршу. Такі котлети сподобаються всій родині! Добре поєднуються з пюре і макаронами.
Кількість порцій: 6 котлет
Підготовка: 10 хв
Приготування: 30 хв
Інгредієнти:
- 700 грамів яловичого фаршу
- Пів цибулини натертої на тертці
- Три чверті склянки панірувальних сухарів (можна накришити батон)
- молоко 1 столова ложка
- яйце 1
- часниковий порошок чверть чайної ложки (підійде дрібно нарізаний часник)
- борошно (для обвалювання)
- рослинне масло дві с половиною столових ложки
- вода пів склянки
- сіль
- перець
Рецепт приготування простих домашніх котлет
- У великій мисці змішати панірувальні сухарі і молоко. Додати яловичий фарш, натерту цибулю, яйце і часниковий порошок. Поперчити та посолити за власним смаком. Ретельно перемішати.
- Руками сформувати котлети і обваляти в борошні з усіх боків. Вийде близько 6-8 котлет, або більше, залежно від бажаного розміру. Дати їм постояти кілька хвилин.
- У сковороді великого розміру на середньому вогні розігріти олію. Обсмажити котлети з обох боків до до набуття рум’яної скоринки (близько 4 хвилин на сторону).
- Додати воду, накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин. Подавати гарячими.