Безумовно, ці прянички відрізняються від тих традиційних пряників, які ми звикли бачити на прилавках магазинів. Незважаючи на величезну кількість моркви, вона в готових пряниках зовсім не відчувається, проте вітамінами їх збагачує. Для того, щоб додати пряникам святковий вигляд, їх можна прикрасити кокосовою стружкою або посипати какао.
Інгредієнти:
- 1 ст. моркви
- 1 ст. цукру
- 100 гр соняшникової олії
- 1 ч. л. соди (з оцтом)
- 2 ст. борошна
Процес приготування:
- Моркву натерти на дрібній тертці, відміряти склянку та висипати у миску.
- Соду погасити оцтом та відправити до моркви.
- У миску додати цукор, олію.
- Всипати борошна і замісити тісто.
- Розкачати тісто і вирізати кружечки склянкою або формами для печива, розкладаємо на деко.
- Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 15-25 хв.