Панкейки на сніданок – чи ненайпоширеніша улюблена страва американців. Вони чимось нагадують наші млинці, проте більші, товстіші, пухкенькі і подають їх з сиропом, сметаною, шоколадом, тощо. Їх виявляється просто приготувати вдома. А щоб урізноманітнити смак, пропонуємо рецепт шоколадних панкейків.
Для приготування панкейків потрібні наступні інгредієнти:
- 500 г молока;
- 2 курячих яйця;
- 3-4 ст. л. какао-порошку;
- 1 ч. л. розпушувача до тіста;
- 3 ст. л. цукру;
- орієнтовно 300 г муки;
- 1/3 ч. л. солі;
- можна додати трішки ванільного цукру;
- 2 ст. л. олії
Приступаємо до приготування панкейків
- Яйця потрібно збити з цукром до утворення пінки.
- До яєць додаємо молоко, сіль та розпушувач до тіста, все гарно вимішуємо.
- Муку та какао потрібно просіяти через сито і вимішати в окремій посудині. Так вдасться запобігти утворенню грудочок з какао.
- Невеликими порціями додаємо муку та какао до суміші молока та яєць і добре розмішуємо.
- В кінці додаємо олію до суміші. Консистенція тіста на панкейки має бути схожою на питний йогурт.
Сковорідку для приготування панкейків потрібно розігріти, змастити салом або олією і смажити панкейки як млинці з двох сторін на невеликому вогні.
Готові панкейки можна полити розтопленим шоколадом, карамеллю, згущеним молоком, а можна перекласти заварним кремом і подати як торт. Смак буде справді незрівнянний.