Покроковий рецепт шоколадних панкейків

Покроковий рецепт шоколадних панкейків Кулінарія

Панкейки на сніданок – чи ненайпоширеніша улюблена страва американців. Вони чимось нагадують наші млинці, проте більші, товстіші, пухкенькі і подають їх з сиропом, сметаною, шоколадом, тощо. Їх виявляється просто приготувати вдома. А щоб урізноманітнити смак, пропонуємо рецепт шоколадних панкейків.

Для приготування панкейків потрібні наступні інгредієнти:

  • 500 г молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 3-4 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача до тіста;
  • 3 ст. л. цукру;
  • орієнтовно 300 г муки;
  • 1/3 ч. л. солі;
  • можна додати трішки ванільного цукру;
  • 2 ст. л. олії

Приступаємо до приготування панкейків

  1. Яйця потрібно збити з цукром до утворення пінки.
  2. До яєць додаємо молоко, сіль та розпушувач до тіста, все гарно вимішуємо.
  3. Муку та какао потрібно просіяти через сито і вимішати в окремій посудині. Так вдасться запобігти утворенню грудочок з какао.
  4. Невеликими порціями додаємо муку та какао до суміші молока та яєць і добре розмішуємо.
  5. В кінці додаємо олію до суміші. Консистенція тіста на панкейки має бути схожою на питний йогурт.

Сковорідку для приготування панкейків потрібно розігріти, змастити салом або олією і смажити панкейки як млинці з двох сторін на невеликому вогні.

Готові панкейки можна полити розтопленим шоколадом, карамеллю, згущеним молоком, а можна перекласти заварним кремом і подати як торт. Смак буде справді незрівнянний.

Оцініть статтю