Плов з грибами – рецепт приготування

Плов з грибами Кулінарія

Цю страву можна приготувати за тридцять хвилин. Воно гармонійно поєднує в собі користь і смак. Неповторний аромат і смак надають плову соковиті помідори, хрусткі грибочки, золотистий обсмажений рис і приправа каррі.

Підготуємо потрібні інгредієнти:

  • Двісті грамів свіжоморожених або свіжих опеньків,
  • двісті грамів довгозернистого рису,
  • два помідори,
  • одна цибулина,
  • одна морква,
  • лимонний сік,
  • каррі, свіжа зелень, сіль, чорний мелений перчик і рослинну олію.

Рецепт приготування плову з грибами

  1. Обсмажуємо до середньої готовності опеньки на рослинній олії.
  2. Помідори нарізаємо кружечками.
  3. Ріпчасту цибулю очищуємо і так само ріжемо кільцями.
  4. Моркву очищаємо і нарубуймо на невеликі квадратики.
  5. Всі нарізані овочі вводимо в сковороду до грибів.
  6. Додаємо трохи солі, перцю і приправу карі.
  7. Гарненько перемішуємо масу, зменшуємо вогник і доводимо інгредієнти до напівготовності.
  8. Обсмажуємо рис з додаванням рослинної олії, збризкуємо його соком лимона.
  9. Коли рис прийме золотистий вид, додамо чотириста мілілітрів підсоленої гарячої води.
  10. Варимо до повної готовності.
  11. Змішуємо всі продукти й тушкуємо хвилин десять.
  12. Готовий плов викладаємо кожному на тарілочку і прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Смачного.
Оцініть статтю