Піца – найкраща страва для молоді. Як ваші друзі та рідні будуть приємно здивовані, якщо ви подасте їм піцу. Ви не встигнете озирнутися, як таця з піцою буде порожня. А для справжньої господині це справжня похвала, коли гості залишають тарілки порожніми. Рецепт не складний у приготуванні й не займе багато часу. Спробуйте, сподіваюся залишитеся задоволені.
Інгредієнти для тіста:
- 1 стакан молока
- 25 гр дріжджів
- 0,5 ч.л солі
- 1 ч. л цукру
- 1 яйце
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 700 гр борошна
Інгредієнти для начинки:
- 300 гр ковбаси
- 1/3 пачки майонезу
- 200 гр сиру
- ½ пачки кетчупу
- зелень
Процес приготування:
Беремо каструлю, наливаємо молоко і розігріваємо до температури 38-40 градусів. Виливаємо його в миску, додаємо дріжджі. Дивіться, будьте акуратні, щоб молоко не було дуже теплим, бо можуть запаритися дріжджі – це не добре. Коли дріжджі розчинилися в молоці, додаємо сіль, цукор і вбиваємо яйце. Усе добре перемішуємо. Додаємо поступово борошно і замішуємо тісто, наприкінці замісу додати рослинну олію і ще раз вимішуємо все. Тісто виходить пишним і еластичним.
Залишаємо тісто, щоб підійшло.
Змащуємо деко олією, розкачуємо тісто і викладаємо на підготовлене деко. Заздалегідь готуємо начинку: ковбасу нарізаємо кубиками, змішуємо з кетчупом і майонезом.
Начинку викладаємо на тісто, і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 25 хв. Потім витягуємо, посипаємо натертим сиром і порізаною зеленню та ставимо в духовку на 5 хв.
Піца готова. Подаємо на таці, нарізавши на шматочки
Смачного!