Пісний український борщ – рецепт приготування

Пісний український борщ Кулінарія

Харчування в піст повинно бути не тільки різноманітним та поживний, а й містити велику кількість необхідних організму вітамінів та мікроелементів. Все це присутнє в простій українській страві пісному борщі, рецепт якого ми представляємо вашій увазі.

Що потрібно для приготування пісного борщу:

  • 3 великих картоплини
  • 1 морквина
  • 1 великий буряк
  • половина середнього качану капусти
  • 1 велика цибулина
  • 200 г квасолі
  • 50 г соняшникової олії
  • 50 г томатної пасти
  • 1 велика ложка оцту
  • сіль та перець за смаком
  • солодкий перець та зелень (якщо у вас є, наприклад, морожені, можна використати такі)

Рецепт приготування пісного борщу

  1. Квасолю промиваємо та відварюємо. Чистимо овочі. Картоплю нарізаємо великими квадратиками. У каструлю складаємо варену квасолю, картоплю та пів цибулини. Солимо і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин.
  2. За цей час шинкуємо капусту. Нарізаємо буряк.
  3. Через 15 хвилин у каструлю кидаємо капусту.
  4. А ще через 5 хвилин половину нарізаного буряку.
  5. Поки варяться овочі зробимо піджарку. Нашинкуємо другу половину цибулі і натремо моркву.
  6. Підігріваємо на пательні олію и підсмажуємо цибулю до золотавості. Туди ж додаємо моркву і буряк. Тушкуємо ще 5 хвилин і додаємо у каструлю.
  7. Туди ж вливаємо оцет і томатну пасту. Обов’язково ще додайте солі за смаком. За 2 хвилини покладіть у пісний борщ солодкий та чорний перець, зелень. Дайте борщу настоятися. Смачного!
Оцініть статтю