Харчування в піст повинно бути не тільки різноманітним та поживний, а й містити велику кількість необхідних організму вітамінів та мікроелементів. Все це присутнє в простій українській страві пісному борщі, рецепт якого ми представляємо вашій увазі.
Що потрібно для приготування пісного борщу:
- 3 великих картоплини
- 1 морквина
- 1 великий буряк
- половина середнього качану капусти
- 1 велика цибулина
- 200 г квасолі
- 50 г соняшникової олії
- 50 г томатної пасти
- 1 велика ложка оцту
- сіль та перець за смаком
- солодкий перець та зелень (якщо у вас є, наприклад, морожені, можна використати такі)
Рецепт приготування пісного борщу
- Квасолю промиваємо та відварюємо. Чистимо овочі. Картоплю нарізаємо великими квадратиками. У каструлю складаємо варену квасолю, картоплю та пів цибулини. Солимо і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин.
- За цей час шинкуємо капусту. Нарізаємо буряк.
- Через 15 хвилин у каструлю кидаємо капусту.
- А ще через 5 хвилин половину нарізаного буряку.
- Поки варяться овочі зробимо піджарку. Нашинкуємо другу половину цибулі і натремо моркву.
- Підігріваємо на пательні олію и підсмажуємо цибулю до золотавості. Туди ж додаємо моркву і буряк. Тушкуємо ще 5 хвилин і додаємо у каструлю.
- Туди ж вливаємо оцет і томатну пасту. Обов’язково ще додайте солі за смаком. За 2 хвилини покладіть у пісний борщ солодкий та чорний перець, зелень. Дайте борщу настоятися. Смачного!