В літню пору року, урожайність багатьох овочів та фруктів спонукає господинь до консервування овочів, смачних салатів, ікри. Багатьом відомий рецепт ікри з кабачків, але ми сьогодні поділимось секретами приготування ікри з баклажанів.
Для однієї порції потрібні наступні інгредієнти:
- 1 кг баклажанів;
- 0,5 кг помідорів;
- 0,5 кг болгарського перцю;
- 1 гострий перець
- 1 велика цибулина;
- 1 велика морквина;
- 4 зубчики часнику;
- 50 г олії;
- 50 г оцту;
- Сіль до смаку (приблизно неповна 1 ст. л) та чорний мелений перець;
Розпочинаємо приготування
- Баклажани потрібно помити, розрізати поздовж на дві частини, викласти на пательню, змащену олією розрізаною стороною і запікати при температурі 180 градусів 20 хв.
- Коли охолонуть, очистити їх від шкірки й пропустити через м’ясорубку.
- Цибулю нарізаємо дрібно, моркву тремо на тертці також і тушимо на олії протягом 10 хв.
- Перці потрібно помити, видалити з них серединку з насінням і простити через м’ясорубку.
- Помідори очищаємо від шкірки й також подрібнюємо м’ясорубкою.
- Відправляємо до цибулі з морквою тушити протягом 15 хв.
- Після цього часу додаємо баклажани, тушимо на невеликому вогні ще 15 хв.
- Вкінці додаємо давлені зубчики часнику та гострий перець, оцет, солимо, перчимо до смаку. Тушимо все протягом ще 5 хв і наповнюємо стерилізовані банки, закручуємо.
Як і всю консервацію, банки перевертаємо вверх дном на 8-10 год.