Пікантна баклажанна ікра на зиму

Пікантна баклажанна ікра на зиму Кулінарія

В літню пору року, урожайність багатьох овочів та фруктів спонукає господинь до консервування овочів, смачних салатів, ікри. Багатьом відомий рецепт ікри з кабачків, але ми сьогодні поділимось секретами приготування ікри з баклажанів.

Для однієї порції потрібні наступні інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 0,5 кг помідорів;
  • 0,5 кг болгарського перцю;
  • 1 гострий перець
  • 1 велика цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 4 зубчики часнику;
  • 50 г олії;
  • 50 г оцту;
  • Сіль до смаку (приблизно неповна 1 ст. л) та чорний мелений перець;

Розпочинаємо приготування

  1. Баклажани потрібно помити, розрізати поздовж на дві частини, викласти на пательню, змащену олією розрізаною стороною і запікати при температурі 180 градусів 20 хв.
  2. Коли охолонуть, очистити їх від шкірки й пропустити через м’ясорубку.
  3. Цибулю нарізаємо дрібно, моркву тремо на тертці також і тушимо на олії протягом 10 хв.
  4. Перці потрібно помити, видалити  з них серединку з насінням і простити через м’ясорубку.
  5. Помідори очищаємо від шкірки й також подрібнюємо м’ясорубкою.
  6. Відправляємо до цибулі з морквою тушити протягом 15 хв.
  7. Після цього часу додаємо баклажани, тушимо на невеликому вогні ще 15 хв.
  8. Вкінці додаємо давлені зубчики часнику та гострий перець, оцет, солимо, перчимо до смаку. Тушимо все протягом ще 5 хв і наповнюємо  стерилізовані банки, закручуємо.

Як і всю консервацію, банки перевертаємо вверх дном на 8-10 год.

Оцініть статтю