Печеня по-домашньому в духовці – рецепт приготування

Печеня по-домашньому в духовці Кулінарія

Однією з найсмачніших страв, приготовлених у духовці, є печеня зі свинини. Процес його виготовлення не складний, але довгий. Це пов’язано із тривалим часом запікання. М’ясо з духовки виходить смачним, ніжним, соковитим та ароматним.

Особливого шарму такій страві надають прянощі — часник, коріандр, паприка. Домогтися ніжного та соковитого смаку допомагають молоко та сметана.

Інгредієнти для кулінарного рецепту :

  • Кілограм картоплі
  • Півкілограма свинини
  • Дві склянки води
  • Часник
  • Дві ложки домашньої сметани
  • Склянка молока
  • Вершкове масло
  • Одна велика цибулина
  • Сіль
  • Чорний запашний перець
  • Коріандр
  • Паприка
  • Лавровий лист
  • Рослинна олія

Приготування:

  1. Печеню по-домашньому в духовці готують переважно зі свинини. М’ясо слід помити та нарізати порційними шматочками, видаляючи жили та надлишок жиру.
  2. Картоплю, цибулю, часник очистити, вимити. Картоплю нарізати тонкими пластинками і занурити в миску з холодною водою, щоб вона не почорніла. Цибулю і часник дрібно нашаткувати.
  3. Дно глибокої форми або казана змастити олією. Першим шаром викладати цибулю, на неї кубики вершкового масла, потім сметану.
  4. Картоплю кладемо зверху і солимо.
  5. Шар свинини викладаємо на картоплю, солимо, перчимо, додаємо приправи, лавровий лист.
  6. Шари м’яса та картоплі можна повторити. Кількість шарів, що повторюються, залежить від наявності продуктів, розмірів форми для випікання і особистих смакових пристрастей. Останній шар приправити паприкою та часником і накрити кришкою.
  7. Воду слід змішати з молоком та підігріти. Потім вилити її в картоплю. Якщо форма без кришки, її можна накрити фольгою.
  8. У заздалегідь розігріту духовку треба відправити печеню на годину. Потім кришку слід відкрити, злити зайву рідину і залишити печеню по-домашньому в духовці ще хвилин на десять, щоб м’ясо підрум’янилося.
  9. Страва виходить дуже смачною і красивою, якщо зверху готове печеня посипати твердим тертим сиром і підсмажити м’ясо в духовці ще кілька хвилин. Сир повинен трохи розплавитися і підсмажитись до утворення золотистої скоринки.
  10. До столу печеню подають гарячою. Воно чудово поєднується з легким овочевим салатом та сухим червоним вином.
Оцініть статтю