Печеня із кролика – рецепт приготування

Як готується печеня із кролика Кулінарія

Смачне, ніжне, дієтичне м’ясо кролика — кращий вибір для здорового харчування. В цій статті розглянемо як готується печеня із кролика.

Інгредієнти для приготування печені із кролика:

  • 1 тушка кролика;
  • 300 мл сухого білого вина;
  • 2-3 лаврові листи;
  • 1 голівка часнику;
  • 700 гр картоплі;
  • 1 ст ложка гірчиці;
  • 150 мл олії рослинної;
  • 100 гр сметани 10
  • 50 гр майонезу;
  • 50 мл вершків 20
  • помідори, зелень, сіль, спеції.

Спосіб приготування печені із кролика:

  1. Промиту і обсушену тушку кролика обробити на порційні шматки і залити вином.
  2. Додати 3 зубчики часнику, пропущених через прес, лавровий лист і спеції.
  3. Прибрати в холодильник на 2-3 години.
  4. Замариноване м’ясо обсмажити на рослинній олії до золотистої шкірочки близько 10 хв.
  5. Обсмажене м’ясо перекласти у форму для духовок.
  6. Вершки, майонез і сметану змішати і розподілити по м’ясу. Посипати спеціями.
  7. Запікати в нагрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
  8. Картопля для гарніру очистити і відварити до напівготовності 10 — 15 хвилин.
  9. Злити відвар.
  10. Змішати рослинну олію, гірчицю і часник, що залишився. Посолити і поперчити.
  11. Залити цією сумішшю гарячу картоплю, перемішати і викласти на деко і запекти в духовці
    одночасно з кроликом на нижньому ярусі.

Подавати печеню із кролика на великому блюді з помідорами і зеленню.

Оцініть статтю