Смачне, ніжне, дієтичне м’ясо кролика — кращий вибір для здорового харчування. В цій статті розглянемо як готується печеня із кролика.
Інгредієнти для приготування печені із кролика:
- 1 тушка кролика;
- 300 мл сухого білого вина;
- 2-3 лаврові листи;
- 1 голівка часнику;
- 700 гр картоплі;
- 1 ст ложка гірчиці;
- 150 мл олії рослинної;
- 100 гр сметани 10
- 50 гр майонезу;
- 50 мл вершків 20
- помідори, зелень, сіль, спеції.
Спосіб приготування печені із кролика:
- Промиту і обсушену тушку кролика обробити на порційні шматки і залити вином.
- Додати 3 зубчики часнику, пропущених через прес, лавровий лист і спеції.
- Прибрати в холодильник на 2-3 години.
- Замариноване м’ясо обсмажити на рослинній олії до золотистої шкірочки близько 10 хв.
- Обсмажене м’ясо перекласти у форму для духовок.
- Вершки, майонез і сметану змішати і розподілити по м’ясу. Посипати спеціями.
- Запікати в нагрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
- Картопля для гарніру очистити і відварити до напівготовності 10 — 15 хвилин.
- Злити відвар.
- Змішати рослинну олію, гірчицю і часник, що залишився. Посолити і поперчити.
- Залити цією сумішшю гарячу картоплю, перемішати і викласти на деко і запекти в духовці
одночасно з кроликом на нижньому ярусі.
Подавати печеню із кролика на великому блюді з помідорами і зеленню.