Вегетаріанська страва, від якої ніхто не зможе відмовитися: печені овочі приготовані під пряною скоринкою з тіста з пармезаном, горіхами, гарбузовим і соняшниковим насінням.
Печені овочі з сирною скоринкою
На 4 порції знадобиться:
- 6 маленьких червоних цибулин, розріжте на четвертинки
- 400 г батату, наріжте шматками по 3 см
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 2 ч. л. листя свіжого чебрецю
- 2 великих кабачка, наріжте скибочками по 3 см
- 100 г молодих грибів 350 г томатів вершків, розріжте на четвертинки
- 40 г натертого сиру пармезан
- 25 г суміші рубаних горіхів
- 25 г насіння соняшника
- 25 г гарбузового насіння
Приготування:
- Нагрійте духовку до 190 ° С (термостат 5). Поставте жароміцну форму, бажано металеву, розміром приблизно 30 х 20 х 4 см, в духовку та прогрійте. У мисці змішайте цибулю і батат, збризкайте 1 столовою ложкою олії та перемішайте. Викладіть у нагріту форму і випікайте 30 хвилин, через 15 хвилин переверніть овочі.
- Змішайте в мисці олію з часником і 1 чайною ложкою чебрецю. Додайте кабачки, гриби, томати та обережно все перемішайте. Викладіть у форму і запікайте ще 20 хвилин.
- Насипте в миску борошно і утріть вершкове масло кінчиками пальців. Збризкайте 1 столовою ложкою води і змішайте вилкою, щоб утворилися великі крихти. Додайте хлібні крихти, пармезан, горіхи, насіння і чебрець, все перемішайте.
- Посипте сумішшю овочі. Запікайте 15-20 хвилин, поки скоринка не набуде золотисто-коричневого відтінку, а всі овочі не стануть м’якими. Вийміть із духовки і дайте постояти 3-4 хвилини перед подачею.
Цю страву добре готувати і з іншими коренеплодами, такими як пастернак, морква і буряк, нарізаними шматочками по 3 см.