Печені овочі з сирною скоринкою – рецепт приготування

Печені овочі з сирною скоринкою Кулінарія

Вегетаріанська страва, від якої ніхто не зможе відмовитися: печені овочі приготовані під пряною скоринкою з тіста з пармезаном, горіхами, гарбузовим і соняшниковим насінням.

Печені овочі з сирною скоринкою

На 4 порції знадобиться:

  • 6 маленьких червоних цибулин, розріжте на четвертинки
  • 400 г батату, наріжте шматками по 3 см
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • 2 ч. л. листя свіжого чебрецю
  • 2 великих кабачка, наріжте скибочками по 3 см
  • 100 г молодих грибів 350 г томатів вершків, розріжте на четвертинки
  • 40 г натертого сиру пармезан
  • 25 г суміші рубаних горіхів
  • 25 г насіння соняшника
  • 25 г гарбузового насіння

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 190 ° С (термостат 5). Поставте жароміцну форму, бажано металеву, розміром приблизно 30 х 20 х 4 см, в духовку та прогрійте. У мисці змішайте цибулю і батат, збризкайте 1 столовою ложкою олії та перемішайте. Викладіть у нагріту форму і випікайте 30 хвилин, через 15 хвилин переверніть овочі.
  2. Змішайте в мисці олію з часником і 1 чайною ложкою чебрецю. Додайте кабачки, гриби, томати та обережно все перемішайте. Викладіть у форму і запікайте ще 20 хвилин.
  3. Насипте в миску борошно і утріть вершкове масло кінчиками пальців. Збризкайте 1 столовою ложкою води і змішайте вилкою, щоб утворилися великі крихти. Додайте хлібні крихти, пармезан, горіхи, насіння і чебрець, все перемішайте.
  4. Посипте сумішшю овочі. Запікайте 15-20 хвилин, поки скоринка не набуде золотисто-коричневого відтінку, а всі овочі не стануть м’якими. Вийміть із духовки і дайте постояти 3-4 хвилини перед подачею.

Цю страву добре готувати і з іншими коренеплодами, такими як пастернак, морква і буряк, нарізаними шматочками по 3 см.

Оцініть статтю