Паста з гарбузом і креветками – рецепт

Паста з гарбузом і креветками Кулінарія

Паста зі смачним — смачним соусом виглядає дуже сонячно завдяки помаранчевому гарбузові й червоним помідорам чері. Прекрасно, якщо ви знайдете свіжі креветки, тоді паста буде взагалі незрівнянною! Ще один приємний момент — швидкість приготування: на все піде не більше пів години, якщо взяти очищені креветки.

Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 438 кКал на порцію

Інгредієнти

  • Довга паста (Спагеті, лінгвіні, тальятелле) 300 гр
  • Сіль півтори чайні л.
  • Гарбуз 300 гр
  • Оливкова олія 30 мл
  • Часник два зубці
  • Помідори Черрі 250 гр
  • Креветки очищені 300 гр
  • Петрушка 30 гр
  • Перець чорний мелений чверть чайної л.

Рецепт приготування пасти з гарбузом і креветками

  1. Поставте воду для пасти, посоліть і доведіть до сильного кипіння, потім закиньте туди пасту і варіть на 1 хвилину менше, ніж зазначено в інструкції. Поки вариться паста, приготуйте соус. Очистіть гарбуз від шкури, насіння і волокон. М’якоть (300 г) наріжте кубиками.
  2. Один-два зубчики часнику роздавити площиною ножа та обсмажте в невеликій кількості олії до золотисто-коричневого кольору. Потім часник викиньте. Якщо ви використовуєте неочищені креветки, обсмажте голови на часниковому маслі, притискаючи їх до сковороді, щоб отримати більше креветочного аромату. Якщо креветки вже очищені, пропустіть цей етап.
  3. Обсмажте гарбуз на ароматизованому маслі 7-8 хвилин до відносної м’якості.
  4. Додайте половинки помідорів черрі.
  5. Слідом додайте очищені креветки. Можна налити трохи овочевого бульйону або води, в якій варилася паста. Гасіть 3-5 хвилин, щоб гарбуз став абсолютно готовою, але не почала розвалюватися.
  6. Посоліть, поперчіть, додайте дрібно нарізану свіжу петрушку.
  7. Коли паста звариться, розкладіть її по тарілках, зверху покладіть соус. Подавайте негайно!
Оцініть статтю