Курячі биточки з кабачком — ніжні, соковиті в кисло-солодкій підливці — ви зможете приготувати приблизно за пів години. Щоб приготувати смачно курячу грудку, треба над нею трохи «поворожити». Біле м’ясо птиці досить сухе, його потрібно змішати в правильних пропорціях з овочами й білим хлібом, щоб биточки вийшли ніжними. Якщо потім протушкувати їх в соусі, страва вийде — просто пальчики оближеш!
Для підливи раджу використовувати домашній томатний соус зі свіжих помідорів або аджику з солодкого перцю з помідорами. Чим багатше за складом овочів соус, тим смачніше вийде підлива.
Час приготування: 45 хвилин.
Кількість порцій: 6.
Зміст
Інгредієнти:
Для биточків:
- 700 г курячої грудки;
- 200 г кабачків;
- 130 г білого хліба без кірки;
- 130 мл жирних вершків;
- 35 г кропу;
- 30 г манної крупи;
- сіль, червоний перець, спеції для котлет, олія для смаження.
Для соусу:
- 150 г томатного соусу;
- 150 г сметани;
- 25 г пшеничного борошна;
- 15 мл оливкової олії;
- сіль, цукровий пісок.
Спосіб приготування ніжних курячих биточків з кабачком в кисло-солодкій підливці:
- З білого хліба зрізуємо шкірку, замочуємо м’якуш в холодних вершках або в молоці. З курячої грудки зрізуємо м’ясо. Для фаршу знадобиться тільки філе, шкіру і кістки залишаємо для приготування курячого бульйону.
- Нарізане куряче філе і розмочений хліб подрібнюємо через м’ясорубку, додаємо дрібно нарізаний кріп, мелений червоний перець, спеції для котлет або каррі для курки. Для такої кількості інгредієнтів, потрібно взяти приблизно 1 чайну ложку приправ.
- Інгредієнти для фаршу також можна подрібнити в кухонному комбайні.
- Молодий кабачок натираємо на крупній тертці з насінням і шкіркою, якщо тільки це молодий овоч.
- Шкірка і насіння дозрілих кабачків жорсткі, тому зрілі овочі доведеться почистити.
- Насипаємо кухонну сіль на смак, ретельно вимішуємо фарш, прибираємо в холодильник на деякий час, для охолодження.
- Для рум’яної скоринки на котлетках, а середини соковитої, їх потрібно запанірувати в манній крупі. Отже, змочуємо руки в холодній воді, ліпимо биточки, обвалюємо в манці з усіх боків.
- Нагріваємо на сковороді 1-2 столові ложки рафінованої олії для смаження. Смажимо з двох боків до напівготовності, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Робимо соус. В розігріту оливкову олію насипаємо пшеничне борошно, додаємо томатний соус або кетчуп. Можна подрібнити в блендері кілька помідорів прямо зі шкіркою і додати в соус томатне пюре.
- Додаємо сметану, сіль та цукровий пісок для балансу смаків. Перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння на маленькому вогні. Готуємо 2-3 хвилини.
- У загустілий кисло-солодкий соус перекладаємо курячі биточки з кабачком, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин.
- До столу ніжні курячі биточки з кабачком подаємо з картопляним пюре, поливаємо все густою кисло-солодкою підливою, посипаємо свіжою зеленню. Смачного!