Ніжні курячі биточки з кабачком в кисло-солодкій підливці

Ніжні курячі биточки з кабачком Кулінарія

Курячі биточки з кабачком — ніжні, соковиті в кисло-солодкій підливці — ви зможете приготувати приблизно за пів години. Щоб приготувати смачно курячу грудку, треба над нею трохи «поворожити». Біле м’ясо птиці досить сухе, його потрібно змішати в правильних пропорціях з овочами й білим хлібом, щоб биточки вийшли ніжними. Якщо потім протушкувати їх в соусі, страва вийде — просто пальчики оближеш!

Для підливи раджу використовувати домашній томатний соус зі свіжих помідорів або аджику з солодкого перцю з помідорами. Чим багатше за складом овочів соус, тим смачніше вийде підлива.

Час приготування: 45 хвилин.

Кількість порцій: 6.

Інгредієнти:

Для биточків:

  • 700 г курячої грудки;
  • 200 г кабачків;
  • 130 г білого хліба без кірки;
  • 130 мл жирних вершків;
  • 35 г кропу;
  • 30 г манної крупи;
  • сіль, червоний перець, спеції для котлет, олія для смаження.

Для соусу:

  • 150 г томатного соусу;
  • 150 г сметани;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • 15 мл оливкової олії;
  • сіль, цукровий пісок.

Спосіб приготування ніжних курячих биточків з кабачком в кисло-солодкій підливці:

  1. З білого хліба зрізуємо шкірку, замочуємо м’якуш в холодних вершках або в молоці. З курячої грудки зрізуємо м’ясо. Для фаршу знадобиться тільки філе, шкіру і кістки залишаємо для приготування курячого бульйону.
  2. Нарізане куряче філе і розмочений хліб подрібнюємо через м’ясорубку, додаємо дрібно нарізаний кріп, мелений червоний перець, спеції для котлет або каррі для курки. Для такої кількості інгредієнтів, потрібно взяти приблизно 1 чайну ложку приправ.
  3. Інгредієнти для фаршу також можна подрібнити в кухонному комбайні.
  4. Молодий кабачок натираємо на крупній тертці з насінням і шкіркою, якщо тільки це молодий овоч.
  5. Шкірка і насіння дозрілих кабачків жорсткі, тому зрілі овочі доведеться почистити.
  6. Насипаємо кухонну сіль на смак, ретельно вимішуємо фарш, прибираємо в холодильник на деякий час, для охолодження.
  7. Для рум’яної скоринки на котлетках, а середини соковитої, їх потрібно запанірувати в манній крупі. Отже, змочуємо руки в холодній воді, ліпимо биточки, обвалюємо в манці з усіх боків.
  8. Нагріваємо на сковороді 1-2 столові ложки рафінованої олії для смаження. Смажимо з двох боків до напівготовності, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
  9. Робимо соус. В розігріту оливкову олію насипаємо пшеничне борошно, додаємо томатний соус або кетчуп. Можна подрібнити в блендері кілька помідорів прямо зі шкіркою і додати в соус томатне пюре.
  10. Додаємо сметану, сіль та цукровий пісок для балансу смаків. Перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння на маленькому вогні. Готуємо 2-3 хвилини.
  11. У загустілий кисло-солодкий соус перекладаємо курячі биточки з кабачком, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин.
  12. До столу ніжні курячі биточки з кабачком подаємо з картопляним пюре, поливаємо все густою кисло-солодкою підливою, посипаємо свіжою зеленню. Смачного!
Оцініть статтю