Паштети з печінки зазвичай дуже смачні і ніжні, але, на жаль, містять дуже багато жирів. Через це деякі не можуть дозволити собі їх їсти так часто, як хотілося б. Але спробуйте приготувати цей курячий паштет, в якому значно скорочено кількість жирів: повністю виключено вершкове масло і вершки. Щоб компенсувати відсутність цих інгредієнтів, ми додали нежирне молоко, яєчні жовтки і готували паштет щадним чином.
Час приготування: 1 год 20 хв
Порцій: 12
Калорійність: 103 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування паштету з курячої печінки
- Цибуля срібляста (біла) 300 г
- Оливкова олія 5 мл
- Печінка куряча 600 г
- Яєчний жовток 4 шт.
- Молоко знежирене (0,5 %) 150 мл
- Одна чайна ложка солі
- Кріп сушений 1 ч.л.
- Кориця мелена чверть чайної ложки
- Мускатний горіх тертий чверть чайної ложки
- Перець чорний мелений чверть чайної ложки
Рецепт приготування нежирного паштету з курячої печінки
- Очищену цибулю тонко наріжте. У сковороді нагрійте чайну ложку оливкової олії і пасеруйте цибулю до м’якості і прозорості, не допускаючи потемніння.
- Курячу печінку промийте холодною водою, обсушити і подрібніть в блендері до однорідної консистенції. Для більш ніжної і приємною текстури паштету протріть отриману масу через сито.
- Також у блендері подрібніть до гладкості пасеровану цибулю з сирими яєчними жовтками і молоком.
- Змішайте обидва пюре в мисці, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.
- Розлийте майбутній паштет по формам для випічки (можна взяти порційні або одну велику). Поставте форми з паштетом в глибоке деко з водою так, щоб рівень води доходив приблизно до рівня паштету. Запікайте в розігрітій до 150 градусів духовці близько години, накривши верх форми фольгою.
- Готовий паштет подавайте в охолодженому вигляді. Зберігайте, накривши харчовою плівкою.