Нежирний паштет з курячої печінки – рецепт приготування

Нежирний паштет з курячої печінки Кулінарія

Паштети з печінки зазвичай дуже смачні і ніжні, але, на жаль, містять дуже багато жирів. Через це деякі не можуть дозволити собі їх їсти так часто, як хотілося б. Але спробуйте приготувати цей курячий паштет, в якому значно скорочено кількість жирів: повністю виключено вершкове масло і вершки. Щоб компенсувати відсутність цих інгредієнтів, ми додали нежирне молоко, яєчні жовтки і готували паштет щадним чином.

Час приготування: 1 год 20 хв
Порцій: 12
Калорійність: 103 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування паштету з курячої печінки

  • Цибуля срібляста (біла) 300 г
  • Оливкова олія 5 мл
  • Печінка куряча 600 г
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Молоко знежирене (0,5 %) 150 мл
  • Одна чайна ложка солі
  • Кріп сушений 1 ч.л.
  • Кориця мелена чверть чайної ложки
  • Мускатний горіх тертий чверть чайної ложки
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки

Рецепт приготування нежирного паштету з курячої печінки

  1. Очищену цибулю тонко наріжте. У сковороді нагрійте чайну ложку оливкової олії і пасеруйте цибулю до м’якості і прозорості, не допускаючи потемніння.
  2. Курячу печінку промийте холодною водою, обсушити і подрібніть в блендері до однорідної консистенції. Для більш ніжної і приємною текстури паштету протріть отриману масу через сито.
  3. Також у блендері подрібніть до гладкості пасеровану цибулю з сирими яєчними жовтками і молоком.
  4. Змішайте обидва пюре в мисці, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.
  5. Розлийте майбутній паштет по формам для випічки (можна взяти порційні або одну велику). Поставте форми з паштетом в глибоке деко з водою так, щоб рівень води доходив приблизно до рівня паштету. Запікайте в розігрітій до 150 градусів духовці близько години, накривши верх форми фольгою.
  6. Готовий паштет подавайте в охолодженому вигляді. Зберігайте, накривши харчовою плівкою.
Оцініть статтю