Цей смак знайомий багатьом. Рідкісна господиня не готувала на своїй кухні м’ясо по-французьки, або як правильно його називати «миротон по-провансальски». Для рецепту можна брати вже готове м’ясо, що залишилося від попередніх заготовок – відмінний привід смачно утилізувати залишки.
Інгредієнти:
- будь-яке м’ясо – 300 грам
- цибуля – 150 грам + 50 грам
- томати – 4 плода
- баклажани – 2 штуки
- рослинна олія – 10 столових ложок
- борошно – столова ложка
- яловичий бульйон – 40 грам
- тертий сир – 50 грам
- сіль, перець – за смаком
- чебрець, лавровий лист – за смаком.
Рецепт приготування:
- Поріжте цибулини навпіл, кожну половинку на часточки.
- Тушкуйте 150 грамів цибулі в 2 столових ложках олії протягом 10 хвилин.
- Покладіть цибулю на деко, зверху викладіть шматки м’яса середньої величини.
- Баклажани очистіть і поріжте на часточки, посипте сіллю, дати просочитися 10 хвилин, промийте холодною водою і висушіть паперовими серветками.
- Обсмажте баклажани на сковороді в 3 столових ложках олії.
- Викладіть баклажани на м’ясо.
- У невеликій каструлі розігрійте 2 столові ложки рослинної олії.
- Протушкувати в ньому залишився цибулю, посипте борошном, перемішайте і додайте бульйон. Посоліть, поперчіть, додайте щіпку чебрецю і лаврового листа.
- Тушкуйте кілька хвилин на невеликому вогні.
- Полийте баклажани і м’ясо цим соусом, зверху покладіть помідори кружечками, посипте сиром, полийте залишками рослинної олії.
- Запікайте м’ясо з баклажанами в гарячій духовці протягом години.
Приємного апетиту!