Мрія гурмана: крамбл з фейхоа і імбиром

крамбл з фейхоа і імбиром Кулінарія

Фейхоа — це смачний тропічний фрукт з кумедною назвою і незвичайним смаком. Він багатий витаминос С, містить в собі багато антиоксидантів, клітковини, мінералів, пектинових речовин, сапонінів, флавоноїдів і сахарозу.

Чим корисний фейхоа

  • Біологічно активні речовини – сапоніни – регулюють водно-сольовий і мінеральний обмін в організмі. Вони мають протизапальну дію, знижують рівень холестерину в крові, а також володіють протипухлинними властивостями.
  • Флавоноїди також борються з раковими новоутвореннями і позитивно впливають на серцево-судинну систему.
  • Фейхоа зміцнює імунітет, підвищує опірність організму простудним захворюванням, що дуже важливо в осінньо-зимовий період. Рятує від депресії, не викликає алергічних реакцій.

Фейхоа найчастіше їдять, як мовиться, в чистому вигляді — чайною ложкою, просто розрізавши плід навпіл. Можна робити з фейхоа фруктові салати, готувати на його основі соуси, десерти.

Випічка з фейхоа — теж не рідкість. Один з найбільш смачних варіантів — крамбл, рецепт якого ми хочемо вас познайомити. Готується просто, швидко. А, трохи охолонувши, виходить чудове на смак блюдо з освіжаючим смаком, який не сплутати ні з чим.

Крамбл з фейхоа

Інгредієнти:

  • Фейхоа — 10 шт.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Коричневий цукор — 3 ст. л.
  • Вівсяні пластівці — 50 р.
  • Мелений імбир — 1 ч. л.
  • Мигдальні пелюстки — 50 р.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте м’якоть фейхоа кружечками або великими шматочками.
  2. Викладіть їх у форму для випічки.
  3. Змішайте розм’якшене масло, цукор, вівсянку, імбир і мигдаль.
  4. Покрийте фейхоа сухою сумішшю і полити зверху маслом.
  5. Запікайте при температурі 180 °C близько 20 хвилин.

Подавайте з кулькою вершкового морозива

Приємного апетиту!

Оцініть статтю