Хто не хоче влітку з’їсти парочку кульок холодного та смачного морозива? Магазини сьогодні пропонують сотні сортів холодних ласощів. Але його можна приготувати не виходячи з дому. Морозиво можна зробити полуничне, шоколадне, горіхове, бананове та найпростіше, але не менш смачне, ванільне.
Для приготування використовуються звичайні складові, які є на кухні будь-якої господині, а якщо їх немає, то в магазині не важко їх купити. Щоб урізноманітнити смак, можна використовувати будь-які ягоди та фрукти, яких влітку удосталь. Оскільки зараз початок літа та полуниці дуже багато, то почнемо готувати морозиво з полуницею.
Для полуничного морозива знадобиться:
- Яєчний жовток – 3 шт;
- Молоко – 1 склянка (250 мл);
- Вершки – 1 склянка (250 мл);
- Цукор – 3 ст. л. (100 гр);
- Свіжа полуниця – 300 гр.
- Ванільна есенція.
Приготування:
- Миємо і очищаємо від листя полуниці, змішуємо її з половиною цукру. І відправляємо полуницю охолоджуватися.
- У каструлю виливаємо молоко, жовтки, цукор. Розмішуючи суміш, ставимо її на несильний вогонь. Суміш не повинна закипіти і весь час нагрівання її потрібно помішувати, доки цукор не розчиниться. Ми маємо отримати однорідну суміш.
- Після охолодження до навколишньої температури ставимо каструлю в морозильник на пару годин. Але кожні двадцять хвилин суміш потрібно перемішувати. Так ви позбавитеся появи крижинок у наших ласощах.
- Коли молочно-жовткова суміш добре охолоне, можна додати вершки, ваніль. Зверху додаємо полуницю.
Любителям шоколаду більше сподобається шоколадне морозиво. Для його приготування знадобиться по 250 грам молока та вершків, 75 грам цукру та 120 грам гіркого шоколаду.
Як і в першому рецепті молоко та цукор нагріваємо на вогні, поки не розчиниться цукор. Потім охолоджуємо до температури, додаємо вершки і ставимо в холодильник. Коли помітите згущення, додайте натертий шоколад і дайте морозиві застигнути.
Спробуйте приготувати медове морозиво.
Для нього знадобиться:
- Яєчні жовтки – 5 штук;
- Молоко – 0,5 літра;
- Вершки – 0,25 літра;
- Мед – 0,5 склянки;
- Ванільна есенція.
Нагріваємо молоко до кипіння. Помішуючи молоко потрібно додати жовтки та мед. Не зупиняємось до моменту загустіння суміші. Тільки після цього можна вимкнути вогонь і дати охолонути. Коли побачимо, що суміш за температурою зрівнялася з навколишньою, можна вилити вершки з ваніллю. Морозиву буде достатньо двох годин у морозильній камері, щоб насолодитися ласощами.