Ми хочемо поділитися рецептом, який допоможе приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах. Гострі салати, звані «корейськими», які часто можна побачити на вітринах продуктових магазинів, користуються чималою популярністю у нашого населення. Асортимент їх досить великий: з капусти, картоплі, моркви, з папороті, з кальмарів і т. д. Пряні і гострі «корейські» салати гарні в якості холодної закуски з будь-якого приводу, і в будні, і в свята. Багато купують їх навіть до новорічного столу. Але раціональна господиня при бажанні цілком може приготувати такі закуски самостійно, економлячи тим самим сімейний бюджет. Наведений нижче рецепт допоможе вам у домашніх умовах зробити моркву по-корейськи — смачну і дуже легку у приготуванні страву. Інгредієнти для салату теж дуже прості: морква, олія, спеції і прянощі, — загалом, всі ті продукти, які зазвичай завжди бувають будинку в наявності. А тепер докладніше.
Знадобиться:
- морква — приблизно 500 г
- оцет — 0,5 чайної ложки
- сіль — трохи
- часник — одна головка
- соняшникова олія — приблизно одна склянка
Порядок приготування:
- Моркву добре промити, почистити і натерти на спеціальній тертці для корейської моркви тонкою соломкою.
- Часник очистити і, пропустивши через часникодавку, додати до нашаткованої моркви.
- Рослинну олію добре розігріти на сковороді і вилити в моркву.
- Додати столовий оцет або розведену водою оцтову есенцію, трохи солі і все акуратно перемішати.
- Готову домашню моркву по-корейськи скласти в скляну банку, закрити кришкою і поставити на дві доби в холодильник, щоб закуска настоялася та просочилася маринадом.