Під час застілля дуже зручно насолоджуватися стравами, які підходять не тільки для звичайного класичного столу, а й у тому числі для фуршетного. Тільки для класичного столу така закуска подається гарячою на початку застілля. Хочемо Вам запропонувати рецепт дуже смачної та оригінальної закуски. А називається ця страва: міні-піца з козячим сиром та соковитим салямі.
Необхідні інгредієнти:
- Прісне тісто для піци – п’ятсот грам
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Свіжемелений чорний перець і велика сіль – за смаком
- Сир моцарелла – 30 грам
- Оливки (нарізані кружальцями) – півсклянки
- Артишок (тонко нарізаний) – півсклянки
- Паприка сушена – одна чайна ложка
Приготування:
- Духовку слід розігріти до 250 градусів.
- Тісто ділиться на тридцять дві приблизно рівні частини, після чого кожну частину-шматочок потрібно розім’яти, потім розкотити на маленькі млинці (діаметр не більше двох з половиною сантиметрів).
- Всі вони викладаються на деко, попередньо змащене оливковою олією.
- Кожен млинець солиться (за смаком), посипається моцарелою, на нього викладаються артишоки, оливки та паприка.
- У духовці вони стоять близько дванадцяти хвилин, при цьому сир почне бульбашитися, а у тіста з’явиться коричнево-золотиста скоринка.
- Салями та помідори додаються до смаку відразу після того, як міні-піца дістається з духовки.