Мімоза: корисні поради як приготувати мімозу

Мімоза Кулінарія

Мімоза – порівняно новий салат, який уперше приготували в СРСР у 70-х роках, коли винаходили рецепти з майонезом. Його тоді саме почали випускати у промислових масштабах. Мімоза швидко полюбилася людям за ніжний смак та цікаві поєднання продуктів.

Пізніше вигадали, як приготувати салат мімоза з картоплею, а ще з рисом, з яблуками … варіантів існує безліч. Тепер майже кожна сім’я має свій власний улюблений “правильний” рецепт, за яким готують цей салат.

Мімозу переважно не люблять ті, хто їв невдалу її версію. Адже, незважаючи на те, як просто робити цей салат, його теж можна зіпсувати, якщо порушити кілька головних принципів і правил.

Риба

Риба є у всіх версіях мімози, це завжди консерви, але будь-які, які тільки заманеться. У класичному рецепті використовували горбушу, в економ-версії салату кладуть сардину або сайру. Тепер багато хто робить його з корисним тунцем. Виходить все одно смачно, тому тут все залежить від особистих смаків.

Головне правило про рибу одне: хоча так і радять старі кулінарні книги, ніколи не кладіть рибу як нижній шар – виділиться занадто багато рідини, і замість рівних шарів мімози вийде скоріше болото. Краще покладіть першу картоплю чи рис, а в цю подушку вже викладете рибу. І ще – ретельно зливайте олію з банки. Але не виливайте її відразу ж – вона ще знадобиться.

Цибуля

Багатьом не подобається гострота та гіркоту звичайної цибулі. Але в мімозі він повинен бути обов’язково, тому з тим смаком справляються різними способами. Найпростіший з них – взяти салатну червону цибулю. Вона солодша, приємна на смак, і додасть додатковий колір у готову мімозу.

Звичайну цибулю можна ошпарити окропом. Гіркота піде, але з нею може піти взагалі весь смак, тому це не найкращий варіант. А от якщо полити цибулю олією з рибних консерв, її гострий смак пом’якшиться. Плюс, у ньому з’явиться новий відтінок смаку, який перегукуватиметься з рибою.

Нарізка

Характерна риса мімози – її однорідність. Вона повинна бути в усьому, аж до того, що всі продукти, які ви використовуєте, мають бути однієї температури. Тому всьому звареному треба дати охолонути. Пам’ятайте про це та не відкладайте мімозу до останнього. Це простий салат, але поспіху він не терпить.

А ще єдине, що в ньому нарізається – це цибуля, і вона має бути дуже дрібною. Рибу просто розімніть вилкою, попередньо вийнявши з неї кісточки. А решту найкраще пропустити через тертку, причому через одну і ту ж її поверхню.

Просочення

Не подавайте мімозу відразу ж. Так вона здасться зовсім різними продуктами, навіщось промазаними майонезом по шарах. Це ще не салат, а лише заготівля салату.

Накрийте його харчовою плівкою, поставте в холодильник на 2-3 години або на ніч, якщо дозволяє час. За цей час майонез змусить інгредієнти “потоваришувати”, і смак стане цілісним, багатим і дуже ніжним. Саме тим, за який мімозу люблять вже більше ніж півстоліття.

Оцініть статтю