Маринований буряк – рецепт приготування

Маринований буряк Кулінарія

Маринований буряк відмінно зберігається, його можна їсти як самостійну закуску або додавати в салати, вінегрети і супи з буряком. Така заготівля допоможе скоротити час приготування цих страв, тому що буряк вже оброблена і готова до використання.

Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 24
Калорійність: 24 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування маринованого буряка

  • Буряк 1000 гр
  • Оцет столовий 200 мл
  • Сіль 1 чайна л.
  • Цукор- пісок 25 гр
  • Лавровий лист 1 шт
  • Хрін кореневої 30 гр
  • Гвоздика 3 шт.
  • Перець чорний горошком 5 шт.
  • Кориця в паличках 1 шт.
  • Перець чилі 2 шт.

Рецепт приготування маринованого буряка

  1. Буряк ретельно вимийте, залийте водою і варіть до готовності. Це займе близько години залежно від розміру коренеплодів.
  2. Злийте воду і дайте бурякам охолонути.
  3. Для маринаду змішайте в каструлі літр води з оцтом, додайте сіль, цукор і прянощі, потім доведіть до кипіння і остудіть.
  4. Буряк очистіть і наріжте брусочками, якщо плануєте їсти його як самостійне блюдо, або кубиками, щоб додавати в салати.
  5. Складіть буряк в чисті банки, залийте остиглим маринадом і закрийте. Буряк готовий до вживання через добу.
Оцініть статтю