Маринований буряк відмінно зберігається, його можна їсти як самостійну закуску або додавати в салати, вінегрети і супи з буряком. Така заготівля допоможе скоротити час приготування цих страв, тому що буряк вже оброблена і готова до використання.
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Порцій: 24
Калорійність: 24 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування маринованого буряка
- Буряк 1000 гр
- Оцет столовий 200 мл
- Сіль 1 чайна л.
- Цукор- пісок 25 гр
- Лавровий лист 1 шт
- Хрін кореневої 30 гр
- Гвоздика 3 шт.
- Перець чорний горошком 5 шт.
- Кориця в паличках 1 шт.
- Перець чилі 2 шт.
Рецепт приготування маринованого буряка
- Буряк ретельно вимийте, залийте водою і варіть до готовності. Це займе близько години залежно від розміру коренеплодів.
- Злийте воду і дайте бурякам охолонути.
- Для маринаду змішайте в каструлі літр води з оцтом, додайте сіль, цукор і прянощі, потім доведіть до кипіння і остудіть.
- Буряк очистіть і наріжте брусочками, якщо плануєте їсти його як самостійне блюдо, або кубиками, щоб додавати в салати.
- Складіть буряк в чисті банки, залийте остиглим маринадом і закрийте. Буряк готовий до вживання через добу.