Маринована цвітна капуста – чудова закуска, яку можна подавати практично з будь-якими стравами. Її оригінальний смак неодмінно Вас здивує. Крім того, така капуста ще й корисна.
Зміст
Інгредієнти для приготування:
- Капуста цвітна 1 великий качан
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зубці
Для маринаду:
- 1,5 літра води
- 4 ст. л. солі
- 9 ст.л. цукру
- 1 ст. – рослинного масла
- 200мл. – оцту столового 9%
- 8-10 шт. – лаврового листа
- 10-12 шт. – перцю чорного горошком
- 5-7 шт. – гвоздики
Процес приготування:
- Цвітну капусту промити, поділити на суцвіття
- Скласти у каструлю.
- Моркву очистити, порізати тонкими кружальцями
- Викласти до капусти.
- Часник очистити, великі зубці поділити на кілька частин, викласти до овочів.
- У каструлю покласти чорний перець, гвоздику та лавровий листок.
- Приготувати маринад: у воду вилити олію та оцет, висипати сіль і цукор, і закип’ятити.
- Залити гарячим маринадом капусту, накрити кришкою і залишити в кімнаті до остигання, а потім дати промаринуватися в прохолодному місці не менше доби.
Смачного!