Маринована цвітна капуста

Маринована цвітна капуста Кулінарія

Маринована цвітна капуста – чудова закуска, яку можна подавати практично з будь-якими стравами. Її оригінальний смак неодмінно Вас здивує. Крім того, така капуста ще й корисна.

Інгредієнти для приготування:

  • Капуста цвітна 1 великий качан
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зубці

Для маринаду:

  • 1,5 літра води
  • 4 ст. л. солі
  • 9 ст.л. цукру
  • 1 ст. – рослинного масла
  • 200мл. – оцту столового 9%
  • 8-10 шт. – лаврового листа
  • 10-12 шт. – перцю чорного горошком
  • 5-7 шт. – гвоздики

Процес приготування:

  1. Цвітну капусту промити, поділити на суцвіття
  2. Скласти у каструлю.
  3. Моркву очистити, порізати тонкими кружальцями
  4. Викласти до капусти.
  5. Часник очистити, великі зубці поділити на кілька частин, викласти до овочів.
  6. У каструлю покласти чорний перець, гвоздику та лавровий листок.
  7. Приготувати маринад: у воду вилити олію та оцет, висипати сіль і цукор, і закип’ятити.
  8. Залити гарячим маринадом капусту, накрити кришкою і залишити в кімнаті до остигання, а потім дати промаринуватися в прохолодному місці не менше доби.

Смачного!

Оцініть статтю