Малина перетерта з цукром на зиму: корисні властивості та як її зберігати?

Малина перетерта з цукром на зиму: корисні властивості та як її зберігати? Кулінарія

Малина перетерта з цукром для зниження температури тіла та боротьби із застудою – один з найвідоміших смачних лікувальних народних засобів. Особливо корисною вважається лісова малина, яка виросла на чистому повітрі, кущі не оброблялися ніякими засобами проти шкідників та стабілізаторів росту. Малину взимку їсти потрібно не тільки під час поганого самопочуття і при високій температурі, а й просто насолоджуватися її смаком, додавши до чаю, до млинців, сирників чи інших страв.

Корисні властивості малини

Малина в першу чергу багата на вітамін С, а також Е, В1, В2, С, РР, А. Окрім вітамінів, ця ягода містить залізо, калій, фолієву кислоту, мідь, пектини, ефірні олії, клітковину, флавоноїди, кантоціани.

Малина не тільки корисна при простуді, ГРВІ завдяки вмісту саліцилової кислоти та вітаміну С, але здатна підняти артеріальний тиск, розріджує кров, має антисклеротичні властивості, позитивно впливає на роботу нирок, печінки, піднімає рівень гемоглобіну в крові.

Малину навіть використовують для приготування масок в домашніх умовах. Її сік відбілює шкіру, підсушує, усуває жирний блиск та вугрі.

Приготування малини з цукром на зиму

  1. Малину перш за все потрібно перебрати, почистити від сміття, зеленої ягоди чи гнилої. Мити ягоди не потрібно.
  2. Пересипаємо малину шарами в пропорціях 1 кг малини і 1,5 кг цукру в емальованій каструлі чи мисці. Залишаємо малину в холодному місці на ніч, накривши каструлю марлею.
  3. Зранку потрібно перетерти малину з цукром, який ще не розчинився до повного його розчинення. Зробити це можна макогоном або дерев’яною ложкою.
  4. Банки, у яких зберігатиметься малина, потрібно помити у гарячій воді з харчовою содою і дати їм висохнути, перевернувши вверх дном.
  5. Потім набираємо перетерту малину з цукром у банки, посипаємо зверху ще її цукром, щоб вона краще зберігалася і накриваємо складеною у кілька разів марлею, закриваємо пластиковою кришкою. Зберігати малину з цукром потрібно у прохолодному місці, без попадання на неї прямих сонячних променів.
Оцініть статтю