Якщо вас цікавить гастрономічний туризм в Іспанії, ви повинні знати, що Мадрид – це рай для любителів будь-якого виду риби. Тут знаходиться другий за величиною ринок риби в світі (після Токіо), а в магазинах, як і в ресторанах, пропонується найширший вибір рибних страв чудової якості, до яких ідеально підходять молоді ароматні вина з виноробного регіону Винос Де Мадрид.
Кулінарія, ще з часів Філіпа Другого, зробила Мадрид столицею численних рецептів, якими захоплювалися не тільки жителі всіх куточків країни, а й ті іноземці, які за волею долі опинялися в цьому чудовому місті.
Сьогодні фактично неможливо сказати, яка нині відома мадридська їжа є місцевою, а яка має іноземне походження. Але блюдо, яке воістину вважається національним, називається мадріледо – тушковане особливим способом м’ясо з овочами.
Читайте також: Таймшер – плюси і мінуси власного курорту
Серед особливостей іспанського кулінарного мистецтва можна також виділити чудову спаржу, часниковий суп і безліч страв з ягняти і телятини.
Кухня Мадриду
Мадрид – це змішання кухонь всіх національностей, які проживали на півострові протягом всієї історії його існування. Місцеві гурмани іноді сперечаються, чи існує взагалі оригінальна мадридська кухня, і дивуються, чому серед іноземців так популярні кулінарні подорожі саме в їх країну.
Можна назвати велику кількість страв і рецептів, типових для Мадриду. Наприклад, Cocido Madrileсo – тушковані овочі (капуста, селера, морква, ріпа, картопля, м’ясо курчати, яловичина і свинина). Callos або рубане м’ясо – друге за популярністю блюдо, яке можна віднести до місцевої кухні. Часниковий суп, равлики під соусом, плоскі маїсові коржі, картопляний омлет (de patatas), печений лящ – і це лише мала частка страв, які можна спробувати в ресторанах національної кухні, зайнявшись гастрономічним туризмом в Іспанії.
Любителі солодкого по достоїнству оцінять місцеві десерти, такі як torrijas (щось на кшталт французького тосту), який особливо популярний у Страсний тиждень; barquillos – вафлі із заварним кремом; buсuelos – оладки зі збитими вершками; mazapаn – марципан; turrоn – м’яка або тверда нуга, яку готують на Різдво; і rosquillas – приправлені анісом пончики, що випікають в період фестивалю Сан Ісідро.
Читайте також: 8 кращих місць для незабутнього одруження
У Мадриді, так само як і по всій країні, дуже популярна тапа – гостра закуска з різноманітними начинками, яку можна назвати дуже старим і традиційним іспанським блюдом. В Іспанії існує безліч ресторанів швидкого харчування, які спеціалізуються виключно на гострих закусках тапа. “Ir de tapeo” – “тут подають тапа” – такі написи ви знайдете на більшості барів, розкиданих по вулицях Мадрида. У подібних закладах тапа добре йде зі стаканчиком вина або келихом пива.