Літній овочевий суп зі стручковою квасолею

Літній овочевий суп зі стручковою квасолею Кулінарія

Літо тішить нас не тільки своїм теплом, можливістю відпочити, а й багатством свіжих овочів і фруктів. Влітку своє щоденне меню можна урізноманітнювати кожного дня: зелений борщ варити, тушити овочі з м’ясом, робити легенькі літні салати, фруктові смузі тощо. Овочевий суп зі стручковою квасолею – один з моїх улюблених страв. Він є низькокалорійним, багатим на вітаміни: А, С, Е, В, фолієву кислоту, магній, залізо, допомагає відновити гормональний баланс. Тому записуйте достатньо простий рецепт смачного супу і готуйте його також.

Для приготування овочевого супу і стручкової квасолі потрібно:

  • м’ясо з кісткою, (під час посту, або для вегетаріанців можна готувати суп без м’яса);
  • 5 середньої величини молодих картоплин;
  • 200-300 г стручкової квасолі;
  • 1 великий помідор, або 2-3 менших;
  • ¼ частина білокачанної капусти;
  • 1 морквина;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 2-3 ст. л олії соняшникової;
  • 100 г сметани;
  • лавровий лист, перець горошком чорний та духмяний;
  • сіль, мелений чорний перець на смак;
  • зелень петрушки, кропу.

Розпочинаємо приготування нашої страви:

  1. Відварюємо м’ясо. Я завжди спочатку доводжу м’ясо до кипіння, виливаю воду, якій воно варилось і ставлю другий раз з чистою водою варити. Так бульйон виходить чистим, без пінки й крові.
  2. Цибулю потрібно подрібнити й поставити смажити на олії до напівпрозорості. Тим часом морквину миємо, тремо на тертці та додаємо її до цибулі. На легенькому вогні тушимо цибулю з морквою орієнтовно 3-5 хв.
  3. Картоплю потрібно помити, почистити та нарізати кубиками. Стручкову квасолю також миємо, ріжемо на невеликі частини -1-2 см довжиною.
  4. Коли м’ясо зварене, додаємо до бульйону картоплю, квасолю, цибулю з морквою, перець горошком та лавровий лист,  варимо все орієнтовно 20 хв.
  5. Поки вариться картопля та квасоля в супі, нарізаємо дрібно капусту. З помідорів потрібно зняти шкірку, і також порізати їх на дрібні часточки.
  6. Капусту та помідори додаємо до супу, заправляємо його сметаною, солимо та перчимо. Залишаємо кипіти на слабкому вогні ще 10 хв. Пробуємо чи всі інгредієнти зварені, посипаємо подрібненою зеленню наш супчик, знімаємо з вогню і розливаємо у тарілки.

Овочевий суп смакує влітку навіть холодним, тому насолоджуйтесь смаком і отримуйте насолоду!

Оцініть статтю