Курка з лимоном і чебрецем – рецепт приготування

Курка з лимоном і чебрецем Кулінарія

Так зване час hands on (коли ви берете участь в процесі готування) тут мінімально. Це відмінне рішення, коли часу мало. Швидко все в блюдо скинути — і в духовку. А воно сам само потихеньку робиться прекрасним.

Час приготування: одна година 10 хв

Порцій: 2

Калорійність: 542 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курки з лимоном і чебрецем

  • Куряче стегно 200 гр
  • Куряча гомілка 200 гр
  • Лимон 1 шт.
  • Вершкове масло 20 гр
  • Оливкова олія 20 мл
  • Чебрець 15 гр
  • Часник два зубці
  • Вино біле сухе (столове) 100 мл

Рецепт приготування курки з лимоном і чебрецем

  1. Духовку включаємо на 200. Всі вибрані частини курки кладемо в посудину для духовки, солимо і перчимо. Я на двох (хлопчик і дівчинка) беру два невеликих стегна і дві маленькі гомілки. На мене не дивіться — посуд не найкращий. Звичайно, краще брати щось із стінками товстіше.
  2. У мисці змішуємо цедру (зняти на дрібній тертці) одного лимона, чебрець (чайну ложку сушеного або 2 столові ложки подрібненого свіжого), розм’якшене вершкове масло (столова ложка), оливкова олія (ст. л), дрібно нарізані часник.
  3. Курку натираємо отриманою сумішшю. Наш «лисий лимон» ріжемо на 8 частин і розкладаємо між шматочками курки.
  4. Останній штрих — поливаємо все білим сухим вином.
  5. Ставимо в духовку на 45 хвилин. У процесі можна долити вина, якщо всі соки випаруються. Також потрібно пару раз курку перевернути і полити соком з дна страви.
Оцініть статтю