Так зване час hands on (коли ви берете участь в процесі готування) тут мінімально. Це відмінне рішення, коли часу мало. Швидко все в блюдо скинути — і в духовку. А воно сам само потихеньку робиться прекрасним.
Час приготування: одна година 10 хв
Порцій: 2
Калорійність: 542 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування курки з лимоном і чебрецем
- Куряче стегно 200 гр
- Куряча гомілка 200 гр
- Лимон 1 шт.
- Вершкове масло 20 гр
- Оливкова олія 20 мл
- Чебрець 15 гр
- Часник два зубці
- Вино біле сухе (столове) 100 мл
Рецепт приготування курки з лимоном і чебрецем
- Духовку включаємо на 200. Всі вибрані частини курки кладемо в посудину для духовки, солимо і перчимо. Я на двох (хлопчик і дівчинка) беру два невеликих стегна і дві маленькі гомілки. На мене не дивіться — посуд не найкращий. Звичайно, краще брати щось із стінками товстіше.
- У мисці змішуємо цедру (зняти на дрібній тертці) одного лимона, чебрець (чайну ложку сушеного або 2 столові ложки подрібненого свіжого), розм’якшене вершкове масло (столова ложка), оливкова олія (ст. л), дрібно нарізані часник.
- Курку натираємо отриманою сумішшю. Наш «лисий лимон» ріжемо на 8 частин і розкладаємо між шматочками курки.
- Останній штрих — поливаємо все білим сухим вином.
- Ставимо в духовку на 45 хвилин. У процесі можна долити вина, якщо всі соки випаруються. Також потрібно пару раз курку перевернути і полити соком з дна страви.