На приготування цієї страви у вас піде всього пів години, але смак її не залишить байдужим і сподобається абсолютно всім. Продукти для приготування такої страви, як курячі стегенця по-бомбейськи, доступні і їх можна придбати в будь-якому супермаркеті. Тож, запасаємося необхідними інгредієнтами й розпочинаємо приготування!
Як приготувати курячі стегенця по-бомбейськи
Отже, що нам знадобиться для приготування цієї чудової страви:
- сімсот грамів курячих стегенець (без шкіри та кісток, наріжте на шматочки),
- дві столові ложки рослинної олії,
- два зубчики часнику,
- свіжий імбирний корінь – два з половиною сантиметри,
- перець чилі – один, теж свіжий.
- Також знадобляться: одна цибулина (нарізати крупно),
- паста Каррі – дві столові ложки,
- чайна ложка меленого коріандру,
- консервованих помідорів – чотириста грамів (нарубати),
- цедра і сік одного лимона,
- пару штук лаврового листа,
- пів склянки без цукру кокосового молока, яке можна купити практично в будь-якому супермаркеті
- звичайний свіжозмелений чорний перець,
- зелень кінзи або листя лимона.
Приготування
- Нагрійте сковорідку й акуратно прогрійте в ній рослинну олію, не перегріваючи.
- Покладіть подрібнений часник, чилі та імбир.
- Смажте приблизно одну хвилину.
- Покладіть нарізані шматки курки.
- Просмажте хвилини чотири, колір має змінитися.
- Тепер покладіть цибулю, карі, все перемішайте.
- Додайте зелень кінзи, нарізані помідори, сік і цедру лимона, чорний перець і лавровий лист.
- Доведіть до легкого кипіння і потримайте ще хвилини чотири. Соус має загуснути.
- Тепер прийшла черга кокосового молока. Його потрібно влити й одразу зменшити вогонь.
- Готуйте ще хвилин п’ять, до м’якості м’яса та загустіння соусу.
- Дістаньте зі сковороди лавровий лист, він тепер ні до чого, весь свій аромат він уже віддав.
- Прикрасьте страву листям лимона та коріандром.
- Подається бомбейська курка з рисом.
Ось і все. Приємного вам апетиту!