Курячі стегенця по-бомбейськи

Курячі стегенця по-бомбейськи Кулінарія

На приготування цієї страви у вас піде всього пів години, але смак її не залишить байдужим і сподобається абсолютно всім. Продукти для приготування такої страви, як курячі стегенця по-бомбейськи, доступні і їх можна придбати в будь-якому супермаркеті. Тож, запасаємося необхідними інгредієнтами й розпочинаємо приготування!

Як приготувати курячі стегенця по-бомбейськи

Отже, що нам знадобиться для приготування цієї чудової страви:

  • сімсот грамів курячих стегенець (без шкіри та кісток, наріжте на шматочки),
  • дві столові ложки рослинної олії,
  • два зубчики часнику,
  • свіжий імбирний корінь – два з половиною сантиметри,
  • перець чилі – один, теж свіжий.
  • Також знадобляться: одна цибулина (нарізати крупно),
  • паста Каррі – дві столові ложки,
  • чайна ложка меленого коріандру,
  • консервованих помідорів – чотириста грамів (нарубати),
  • цедра і сік одного лимона,
  • пару штук лаврового листа,
  • пів склянки без цукру кокосового молока, яке можна купити практично в будь-якому супермаркеті
  • звичайний свіжозмелений чорний перець,
  • зелень кінзи або листя лимона.

Приготування

  1. Нагрійте сковорідку й акуратно прогрійте в ній рослинну олію, не перегріваючи.
  2. Покладіть подрібнений часник, чилі та імбир.
  3. Смажте приблизно одну хвилину.
  4. Покладіть нарізані шматки курки.
  5. Просмажте хвилини чотири, колір має змінитися.
  6. Тепер покладіть цибулю, карі, все перемішайте.
  7. Додайте зелень кінзи, нарізані помідори, сік і цедру лимона, чорний перець і лавровий лист.
  8. Доведіть до легкого кипіння і потримайте ще хвилини чотири. Соус має загуснути.
  9. Тепер прийшла черга кокосового молока. Його потрібно влити й одразу зменшити вогонь.
  10. Готуйте ще хвилин п’ять, до м’якості м’яса та загустіння соусу.
  11. Дістаньте зі сковороди лавровий лист, він тепер ні до чого, весь свій аромат він уже віддав.
  12. Прикрасьте страву листям лимона та коріандром.
  13. Подається бомбейська курка з рисом.

Ось і все. Приємного вам апетиту!

Оцініть статтю