Кролик із грибами під сметанним соусом

Кролик із грибами під сметанним соусом Кулінарія

М’ясо кролика – це корисний, дієтичний і водночас поживний продукт. Кролик із грибами під сметанним соусом, приготовлений у духовці, підійде хоч до святкового столу, хоч на кожен день.

Рецепт приготування кролика з грибами під сметанним соусом

Складові:

  • кролик – 1 шт.,
  • червоне вино – 1,5-2 склянки,
  • цибуля – 2 шт.,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • печериці – 500-700 гр.,
  • сіль – 2 чайні ложки,
  • чорний перець – 0,5 чайні ложки,
  • сметана – 1,5 склянки,
  • молоко 1 склянка,
  • вершкове масло 150-170 гр.
  • рослинна олія – ​​100 гр.,
  • зелень

Приготування:

  1. Тушку кролика промити, нарізати на шматки середньої величини і вимочити в червоному вині приблизно 3-4 години.
  2. У сковороді окремо на олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями і дрібно нарізані гриби. В іншій сковороді на вершковому маслі обсмажити подрібнений часник: далі використовуватимемо тільки масло, просочене часниковим ароматом, сам часник нам не знадобиться. Потім у цій олії обсмажити шматки м’яса, вимоченого у вині. У м’ясо додати сіль, перець, обсмажену цибулю та тушкувати 40 хвилин.
  3. Тушковане м’ясо з цибулею викласти в термостійку посудину, в якій безпосередньо буде запікатися кролик. Це може бути як глиняний горщик, так і скляна жаровня. Зверху на м’ясо викласти обсмажені гриби та залити сметаною (сметану рекомендується розбавити молоком). Посудину накрити кришкою і поставити запікатися в духовку на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
  4. Як тільки страва буде готова, зверху посипати зеленню та подати до столу.
Оцініть статтю