М’ясо кролика – це корисний, дієтичний і водночас поживний продукт. Кролик із грибами під сметанним соусом, приготовлений у духовці, підійде хоч до святкового столу, хоч на кожен день.
Зміст
Рецепт приготування кролика з грибами під сметанним соусом
Складові:
- кролик – 1 шт.,
- червоне вино – 1,5-2 склянки,
- цибуля – 2 шт.,
- часник – 3-4 зубчики,
- печериці – 500-700 гр.,
- сіль – 2 чайні ложки,
- чорний перець – 0,5 чайні ложки,
- сметана – 1,5 склянки,
- молоко 1 склянка,
- вершкове масло 150-170 гр.
- рослинна олія – 100 гр.,
- зелень
Приготування:
- Тушку кролика промити, нарізати на шматки середньої величини і вимочити в червоному вині приблизно 3-4 години.
- У сковороді окремо на олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями і дрібно нарізані гриби. В іншій сковороді на вершковому маслі обсмажити подрібнений часник: далі використовуватимемо тільки масло, просочене часниковим ароматом, сам часник нам не знадобиться. Потім у цій олії обсмажити шматки м’яса, вимоченого у вині. У м’ясо додати сіль, перець, обсмажену цибулю та тушкувати 40 хвилин.
- Тушковане м’ясо з цибулею викласти в термостійку посудину, в якій безпосередньо буде запікатися кролик. Це може бути як глиняний горщик, так і скляна жаровня. Зверху на м’ясо викласти обсмажені гриби та залити сметаною (сметану рекомендується розбавити молоком). Посудину накрити кришкою і поставити запікатися в духовку на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
- Як тільки страва буде готова, зверху посипати зеленню та подати до столу.