Існує багато рецептів приготування рибних котлет, в основному вони відрізняються складом і способом приготування. Котлети по цьому рецепту мають гарний рожевий колір і приємний смак за рахунок того, що в їх складі є червона риба. Додатковою перевагою цих котлет з двох сортів риби можна назвати дуже низький вміст вуглеводів і насичених жирів, адже котлети готуються без додавання хліба і навіть без жовтків! Раджу взяти рецепт на замітку всім, хто стежить за фігурою і здоров’ям.
Час приготування: 25 хв
Порцій: 4
Калорійність: 286 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування котлет з червоної і білої риби
- Філе білої риби 400 гр
- Філе лосося (сьомга, форелі, кети, нерки) 400 гр
- Яєчний білок 2 шт.
- Петрушка 20 гр
- Сіль одна чайна л.
- Перець чорний мелений чверть чайної л.
Рецепт приготування котлет з червоної і білої риби
- Філе риби наріжте кубиками, видаліть всі дрібні кісточки. У даному випадку використовувався судак і сьомга.
- Кожен вид риби подрібніть в блендері або м’ясорубці до однорідності, додавши яєчний білок. Листя петрушки дрібно наріжте і додайте у фарш.
- Змішайте обидва фаршу і зелень, посоліть та поперчіть.
- Вологими руками формуйте круглі котлетки завтовшки 1-1,5 см і викладайте на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Якщо у вашої сковороди хороше антипригарне покриття, то можна готувати взагалі без масла, так в червоній рибі міститься багато жиру, частина якого витопиться під час обсмажування.
- Обсмажте котлети з двох боків до легкої золотистої скоринки.
- Подавайте котлети з червоної і білої риби гарячими, з легким овочевим салатом і насолоджуйтеся з чистою совістю!