Пікантний смак коропу запеченого з курагою та чорносливом підкорить ваших гостей.
Знадобиться:
- 1 короп з вагою приблизно 1 кг
- 2-3 помідори
- по 100 г родзинок, чорносливу, мигдалю, кураги і волоських горіхів
- 2 ст. л. оливкової олії
- пів лимона
- паприка, сіль, каррі та мелений чорний перець за власним смаком
- рослинне масло
- борошно для панірування
- зелень кропу для прикраси
Рецепт приготування коропу запеченого
- Коропа очистити від луски, зябра видалити, відділити голову, не розрізаючи черевце, акуратно випатрати. Рибу помити, посушити, нарізати порційними шматочками.
- Шматочки риби обваляти в суміші перцю і солі, полити соком лимону, попанірувати в борошні та обсмажити на олії до напівготовності.
- Курагу і чорнослив вимити, обсушити. Сухофрукти нарізати шматочками (1/3 залишити цілими). Мигдаль і волоські горіхи подрібнити.
- На сковороді розігріти половину оливкової олії, викласти родзинки, подрібнені курагу, чорнослив і горіхи. Посипати карі, паприкою і перцем за смаком. Обсмажувати протягом 5-7 хв. Потім начинкою нафарширувати шматки і голову риби.
- Деко (форму для запікання) вистелити фольгою, змастити рослинним маслом, укласти шматки коропа спинкою вгору. Поруч викласти голову, курагу і чорнослив. Запікати 35 хв при 250°С.
- Помідори нарізати великими шматочками та обсмажити на оливковій олії.
- За 7-10 хв до кінця запікання риби, викласти обсмажені помідори на деко. Довести страву до готовності.
- Готові шматки коропа запеченого викласти на блюдо, надавши природну форму цілої риби. Поруч викласти запечені помідори, курагу і чорнослив. Прикрасити зеленню кропу.