Простий і швидкий базовий рецепт соковитих гамбургерів в американському стилі. Відмінна вечеря теплим літнім вечором.
Кількість порцій: 4 гамбургера
Підготовка: 5 хв
Приготування: 20 хв
Інгредієнти:
- яловичий фарш 450 грам
- панірувальні сухарі третина склянки
- одне яйце
- гамбургерні булочка 4
- помідор 1 (середній , нарізаний кружками)
- солоний огірок 1 (слабкий , тонко нарізаний)
- пів цибулини (нарізану кільцями або півкільцями)
- салатні листя 2
- сир 4 скибочки (Американський сир пластинками)
- рослинна олія 1 столова ложка
- гірчиця 4 чайних ложки
- майонез 4 чайних ложки
- сіль (за смаком)
- перець (за смаком)
Рецепт приготування класичних американських гамбургерів
- У невеликій мисці змішати яйце , сіль та перець.
- Додати до яєць яловичий фарш і панірувальні сухарі. Добре перемішати руками.
- Сформувати 4 плоскі котлети , шириною трохи менше 2 см.
- У сковороді великого розміру на вогні середньої інтенсивності розігріти одну столову ложку рослинного масла. Викласти котлети і смажити доки вони добре підрум’яняться з обох сторін (бажано перевертати тільки 1 раз).
- Підготувати овочі.
- На кожну половинку гамбургерної булочки покласти половинку листа салату , наверх покласти котлету.
- Котлету покрити однією чайною ложкою гірчиці і покласти пластинку сиру. На сир покласти 2 шматочки помідора і цибулю.
- Зверху намазати одну чайну ложку майонезу , додати кілька шматочків солоного огірка і покрити верхньою частиною булочки.